25 Ağustos 2009 Salı

Türk Filmi


Hepimizinde bildiği ve yüzlerce kere izlediği gibi Kara Murat ve o türün farklı versiyonları bir efsanedir.On bin bizans askerine karşılık sadece ve sadece bir veya iki anlı şanlı Türk'ün hakkı rahmetine kavuştuğu filmler...Tek at kesmediği için iki ata birden binenler... Bir seferde 5 tane birden ok atanlar...


Hadi yukarıdakiler için hayal gücümüzü zorlamadan "hadi be " diyip geçtik.Benim asıl değinmek istediğim konulardan biri atlamalar ,zıplamalar.Hepimiz biyolojik bakımdan insanız.Az çok zıplarız değilmi? Ama Kara Murat öyle mi ?! Hayır ! Gerilip koşmadan,bir seferde bir kilometreye yakın zıplayan abimiz yetmiyormuş gibi zıplaya zıplaya kale duvarlarınada tırmanıyor.Örümcek mübarek.Hayır hepisini geçtim o bizans askerleriyle savaşırkenki olay çok fena. Hani iztop oynarken topu sırtına yiyen yanar ya . Aynı öyle. Kara Murat abimiz gülle gibi bir grup bizans askerinin üstüne düşer ve hiçbir darbeye maruz kalmadan hepsi yerle bir olur.Vay anasını sayın seyirciler ! Değen yanıyor abimize ! Hayır hiç gözüm yok Allah kuvvetini arttırsın.


Bir diğer enstantiristik görüntüde şudur ki savaş sırasında abimiz okları leblebi yer gibi çatır çatır yiyor ama hala adam kesmeye devam ediyor.Sırtında ve göğsünde tamı tamına yirmi üç tane ok yarasıyla derenin kenarına sürüne sürüne geliyor ve kendini dereden aşağı salıyor.Her filmde o kadar kan kaybına dayandığı yetmiyormuş gibi , o derede sanki tabelalar var yol gösteren, gidip bir Türk'ün kucağına düşüyor.Akabinde de iyileştiriliyor.Derenin suyu şifalımıdır nedir anlayamadım arkadaş ! Hayır kamerayı azcık çevirsen derenin diğer ucunda birini dereye işerken yakalarsın ! "Yaralı parmağa işemek" değiminin gerçekliğini şimdi kavradım.Demekki iyi geliyor.Araştırmak lazım.


Birde arkadaşlar bizans çeliği çok dandikmiş gerçekten.Adamlar o kadar didiniyor, binlerce askeri telef oluyor anca yakalıyor Kara Muratı adam yinede kaçıyor.Sebebi ; çelik dandik.Şöyleki; Kara Muratı bağlıyolar zindana.Dışarıdan bir haber uçuruyolar sonra.Ananın köyünü yıktılar , babanı kazığa geçirdiler tarzı.Haydee bir çoşuyor abimiz orda , bir iman gücü , bir bismillah bir asılıyor demirlere kökünde söküp götürüyor valla.Ulen zaten beş filmde bir anca yakalıyorsunuz adam gibi bağlasanıza şunu.Baktın elleri kuvvetli ,bağla bakalım başka uzvundan çeliğe, koparabiliyor mu ?

"Bizans ! Geçirdik mi !? " diyip bitirmek istiyorum .

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails