21 Şubat 2010 Pazar

Dillerim Yarin Elinden



Bu adamı çok severim.Tamam çok abartılı oynar belki iyice saçmalar ama illaki güldürür.Yardırır,daldırır,düşürür,kaldırır.Engin Günaydın tam komedi için doğmuş bir kişiliktir.

Esas konumuza dönecek olursak yabancı dil , insanın hayatında çok önemli bir yer tutar.Ama o dile tamamen hakimseniz.Öbür türlü Fatih Terim durumuna düşme ihtimaliniz oldukça yüksektir."Çat pat konuşurum,kendimi anlatacak kadar bilirim,turistlere yazacak kadar bilirim" tarzı şeyler artık geçerliliğini yitirmeye başladı.

Bu işi en iyi öğreneceğiniz yer ise , öğreneceğiniz dile bağlı olarak , o dilin memleketidir.Oraya gittiğinizde oranın dilini kullanmak zorundasınız."Zorundalık" bir insana hayatta yaptırmayacağı şeyleri yaptırabilir.Mecbursunuz.Tuvaletiniz gelse "Tuvalet nerede ? " diye soramıyorsanız altınıza sıçarsınız.Açlıktan ölürsünüz.İki mahalle ötedeki yeri öğrenmek için koskoca ülkede bir Türk arar durursunuz.Altı ay İngiltere'de kalsanız geldiğinizde sadece şivenizle bulunduğunuz ortamı dağıtabilirsiniz.

Son sözüm de liselerde ki yabancı dil öğretmenlerine.Gerçekten iyi olan öğretmenlerimiz var ama diğerleri ? Kendisi derste sıçıp sıvarken ayağa kalkan öğrenci doğru ama yavaş konuştuğunda "Ben bişey anlamadım siz bişey anladınız mı çocuklar ? " diye dalga geçen o götünün kılları ağırmış öğretmenler ! O bildiğiniz dil seviyesiyle sizi havaalanından salmazlar , terörist diye almazlar ulen !

Ne demiş bir ünlü Türk antrenörü " Eveything is something happened"

Hayırlı günler.

Önemli Not : Bundan sonra yazılarımı Pazar günleri yayınlayacağım. Çok sıkışık bir program beni bekliyor kusura bakmayın."Günün Karikatürü" köşesi ise her gün gece 00:00 dan itibaren düzenli oalrak değiştirilecektir.Duyurulur.
Related Posts with Thumbnails