26 Kasım 2009 Perşembe

Kurban


Evet yukarıda da gördüğünüz üzere artık kurbanlıklar dahil herkes bu bayramı beklemekte.Yarın sabah her evde ayrı bir hava bir olacak.Çocuklar para derdine büyüklerinin elini emerken,büyüklerse kurban,misafir,alışveriş üçlüsü arasında mekik dokuyacak.

Her ne olursa olsun bu bayramda her bayram gibi, bu güzel memleketime canlılık getirecektir.Bayram günü sokaklar daha bir kalabalık,etrafta cirit atan çapkınlar daha bir azgın olacaktır.Eve giren çıkanın hesabının tutulamadığı bu güzel bayramda kalabalıktan yer bulunamayıpta divanların dibine çökenleri görmek mümkündür vesselam.

Tabi bunlar benim gözlemlerim.Herkes bayramı nasıl geçirir bilemem.Bir de işin , adından da anlaşılacağı üzere, kurban kısmı var.Kesene de kesmeyene de "Allah kabul etsin" diyorum.Önemli olan dağıtmak,paylaşmak herkesin yüzünü güldürmektir.Bayramlar bunun içindir.Yoksa kurbanı kesipte " Ne dağıtması ya ! Ayağındaki toynağı bile yerim len o kadar para verdim !" dedikten sonra ne anlamı kaldı.

Yine etrafta kurban kesilirken izleyemeyen,şiddet karşıtı hayvanseverler,"Hayvanları nasıl kesiliyoooolarrr acıyorummm yaaaa !! " diyen kemçük ağızlı tikiler,Paris'den sabah uçağıyla akrabasını görmek için gelip akşam uçağıyla geri dönenler elbetteki olacaktır.Heh işte onları görünce hemen boyunlarına sarılın.Çünkü herkesin bu dünyadaki yeri ayrıdır ve güzeldir.

Sevdiklerinizle birlikte mutlu,huzurlu bir bayram dilerim.Çok yiyipte motoru bozmayın .Bayramın hemen ertesi iş günü.

Hayırlı günler...

22 Kasım 2009 Pazar

Seviyorum Dünyayı !


Ben İzmir doğumluyum ve İzmir'de öleceğim.Çok seviyorum memleketimi.Dünya'nın başka hiçbir yeriyle kıyaslamam bile.Çünkü coğrafyası,hava şartları,tarihi ve modern tüm yerleşim birimleriyle insanı büyülüyor.Ama benim asıl sevdiğim nokta , Alsancak'a, Kordon'a gittiğinizde her çeşit insanı görebiliyor olmanız.

Gelin görünki yukarıdaki gibi bir insanı İzmir'de bile görmedim.Bu yüzden lokal düşüncemden sıyrılıyorum ve "Bu dünyayı seviyorum !" sloganıyla yazıma başlıyorum.

Dayı videonun başında sakin ve sıkılmış bir tavırla , elini kafasına yaslamış otururken , birden Sibel Can kıvraklığıyla ayaklanıyor ve çoşturuyor.Bir Hacıya göre çok kıvrak.Maşallah Allah nazardan korusun.Yalnız biri bu dayıyı uyarmalı . Bu tür hareketlerle havalimanından içeri bile almazlar.Hacı dediğin ağır başlı olmalı, osuruğuyla hastalıklara şifa , üfürüğüyle kısırlara deva olmalı.Doğu ile batıyı sentezlicem derken kendini kaybetmiş farkında değil.

Dayıma bir popstar yakışır.Güzel güzel döktürüyor Hacı dayım ve sonunuda çok güzel bir hareketle getiriyor.Birincilikle bitirmezse ben bu milleti tanımıyorum demektir.Sırf reyting için bile son haftaya kadar tutarlar yarışmada.O oynadıkça millet oynar , millet oynadıkça bizim sinirlerimiz oynar.Öyle geçinir gideriz.Bir de lakap bulundu mu tadından yenmez.Hajdar nasıl ? Birşeyi çağrıştırdı ama neyse...

And The Oscar goes to Hajdar...

Hayırlı günler.
Related Posts with Thumbnails