29 Mayıs 2010 Cumartesi

Ortaya Karışık

Hep bir konu ele alır onun üzerine yazardım ama şu an içinde bulunduğum salak saçman ruh hali buna izin vermiyor.O yüzden aklıma ne gelirse onu yazacağım bugün ve 11 Hazirana kadar bununla idare edeceksiniz.Sanki çokta meraklıydınız değil mi ?...

Neyse..

Eurovision varmış bu akşam.Valla yarı finali izledim şarkımız güzel ama Türkçe olmalı.İsterse dünya listelerinde bir numara olsun benim gözümde değeri yok ...Her türlü yabancı şarkıyı bayıla bayıla günde binlerce kere dinlerim ama bu dediğim çok farklı bir şey.Anladınız umarım.

Elime fırsat geçse klasik müzikle mehter takımını birleştirir Eurovision'a onunla giderim.Bir yandan kemanlar,saksafonlar,piyano diğer yanda davullar,tokmaklar ...Youtube'da birkaç yerde gördüm denenmiş ama daha güzeli çıkartılabilir.

Hem bu "yancı yarışmada" zaten kimin kime kaç puan vereceği belli.Biz Azerbeycan ve Almanya'dan 10 ila 12 alırız,Yunanistan G.Kıbrıs'dan 12 alır,Norveç İsveçe,İsveç Rusya'ya sonra hepsi Rusya'ya...

Ama gerçekten , her sene hakeden birinci oluyor.İkincilikten itibaren diğerleri hep politik ve komşuluk ilişkileri...Komşunun tavuğunu kaz olarak görenlerin gözüne sıçayım.

Artık hayvanlarda bizim yüzümüzden hayvanlığından çıktı.Geçenler de İzmir İnciraltına yeni açılan bir binicilik kursu ve at yetiştirme çiftliğinin haberleri dolaşıyordu.Bir gece yan çiftlikten kaçan aygırın biri dalıyor bunların arasına,bir eşek ve 6 safkan at olmak üzere hepsine tecavüz ediyor.Sonra bir sigara yakıyor samanların üzerinde öylece uzanıyor."Eşekten ne istedin lan pezevenk !? " dedeğinizi duyar gibiyim.Fantazi meselesi demekki...İnsanların bu denli bozulduğu bir dünyada hayvanlardan ne beklersiniz? Allahdan yine kendi cinsine bulaşmış..Yarın öbür gün insanlara da niyeti bozar bunlar.Korktunuz değil mi ?

Korkmayın korkmayın.Korkularla yaşanmıyor.Kırım kongo kanamalı ateşli tak çıkarlı oynar başlıklı kene derken,kuş giribi ,domuz gribi derken noldu hani ? Çok şükür hala yaşıyoruz hala sağlıklıyız.Yarın öbür gün meteor düşecek olur,tsunami olur,ayı gribi olur ,ki büyük ihtimal bizim evden yayılmaya başlar bu hastalık,eşşeğin ziki kenesi çıkar...Olur da olur ,çıkar da çıkar."Kader de varsa düzülmek nafiledir üzülmek" diyip hayattaki amaçlarınızı yerine getirin.Gerisini koyverin gitsin.

11 Hazirana kadar kendinize iyi bakın.Sağlıcakla kalın.

Hayırlı Günler.

25 Mayıs 2010 Salı

Ne Finaller Gördüm


Korkuyor muyuzzz ?! Hayırrrr !!!!!!! Başaracak mıyıızzzz !!!!!!???? Evet.

İnşallah yani..Finaller...Ehhh... Sizden korkan sizin gibi olsun lan !

Bu dönem çok karman çorman duygular içinde geçer.Ders çalışamazsanız bile oyun oynayamazsınız,gezmeye eskisi kadar çok çıkamazsınız...Bilmiyorum konsantre meselesi sanırsam.O konsantreyi bozmaktan korkarsınız.Tam oyuna başlamışsınızdır ki "oyyy bir hafta sonra X dersin sınavı var ! " diyip oyunu filen kaydetmeden direk alt+F4 yapıp masaüstünde bulursunuz kendinizi...Bir anlık o oyun zevkiniz , aynı Saraçoğlundaki yanlış anons gibi sınavlarınızın aklınıza gelmesi ile biter.Tam da timsah yürüyüşü yapıyoduk anasını satayım.

Ama azimli olun ! Şöyle düşünün.Yapacağınız sadece girip kaleminizi oynatıp çıkmak.Sizden tek beklenen ve sizinden kendinizden tek beklediğiniz bu.Kaleme doğru şekilleri vererek o iki saatlik dilimden sıyrılıp,çıkıp gideceksiniz.Hani doğru şekilleri veremezseniz o kalem kıçınıza kaçar ama olsun.Yani çok da acıtmaz sanırsam.

Çoğu arkadaşımın bu yazıyı okumayacağını biliyorum.Çünkü onlar bilgisayarı bile açmıyolardır.Artık bir haftadan az kaldı.İşte yıllar boyunca bunu yapabilenlere çok özendim.Ben de insanım.Yani insan sayılırım.Ben niye bu çatır çatır çalışma işini yapamıyorum."Hani nerede kaldı milliyetçiliğimiz ? Hani vatan milleti için çalışıyoduk ?Hani bizi bu yaşa kadar getiren ailemiz için çalışıyorduk ?! Yatak tatlı mı geldi şehzadem ? Kalk len ders çalış !" diye kendime gaz versemde bilgisayar gümrükten geçirmiyor beni.Nasıl diyim?... Öyle bir çekiyorki kendine ,armudun ayıyı çektiği gibi..

Ama yarından itibaren bu bilgisayar denen vatan hainine önce işkence edeceğim sonra dar ağacında sallandıracağım şerefsizi.Önce kablolarına şehir şebekesinden dayayacağım binlerce voltu sonra açma kapama düğmesini bıçakla oyacağım en son da komple kaldırıp camdan aşağı atacağım.Bak görürsün.

Herkese finallerinde başarılar dilerim.Burayı okuyan çalışkan arkadaşlarımız varsa buradan seslenmek istiyorum.Lütfen çan eğrisinin ağzına sıçmayınız efendim.Bakın bizde bu işten ekmek yiyoruz.Gelin kardeş payı yapalım...

Hayırlı günler.

24 Mayıs 2010 Pazartesi

Çocuk Mizahi


Not:Resim bana ait değil ama bana baya benzemektedir.

Bu başlığın göndermesi bazı lise arkadaşlarımadır.Arkadaşlar "niye kendi adına facebook açmıyorsun birader.Yarın birgün bir blog okuyucun sana Sayın Mizahi diye mi seslensin ?" dediler.Öyle desinler dedim.Benim adımı bilmelerine gerek yok,tipimi bilmesi gerekenler zaten biliyor,yani arkadaşlarım,ne amacı var ki kendi adıma facebook açmamın ?

Asıl konuya gelirsek ben kendi çocukluğumdan bahsedeceğim.İlk aklıma apartman merdivenlerinden yuvarlanmam geldi nedense.Mahalleden bir kız ile dolaşırken,büyük ihtimal 6-7 yaşındayım,eve gidelim dedim.Bu beni ikinci katta olan evime kadar elimden tutup çıkardı.Tam son basamağı çıkıp kapıya gelicektim ki,takılıp merdivenlerden yuvarlanmaya başladım.İki kat boyunca aynı filmlerde gördüğünüz gibi yuvarlandım.Hiç sıyrık bile almadan kurtuldum.Annem "Nasıl oldu da yara almadı bu hayvan?" der gibi yüzüme bakıyordu.

Yine birgün denizdeyiz.7-8 yaşlarındayım.Yine bir kız elimden tutmuş,tanımam etmem sen benim elimden ne tutuyorsun hayır yiyosa gel şimdi tut,neyse efendim bununla biz bütün kıyıyı dolaşmışız bizimkiler bütün gün beni aramışlar ,kaybettik bu çocuğu diye ağla ağla bir hal olmuşlar.Ben sanki çişimi yapmışta gelmiş gibi gevrek gevrek sırıtarak geri gelmişim.Bu hikayeyi miş li yazmamın sebebi sadece kızı ve kaybolduğumu hatırlamam ama gerisin hatırlamıyorum.

Yine birgün tuvalete girdim.Kızın biri elimden tutmuş yine. Yok len bu sefer kız yok,bu sefer kız yok.Çocukken pringles kutularına futbolcu kartı biriktirirdik.Sonra birgün mahalleden birileri gelip zorla aldı.Ne biçim üzülmüştüm ya.Ben onları arkadaşlarım arasında kapış yapıcaktım.

Gel gelelim benim neden ağzımın bozuk olduğu olayına.Küfür dağarcığımın bir kısmını babama bir kısmını da servis şöförümüz Numan amcaya borçluyum.Yolda belde herhangi bir artislik yapan oldu mu bir başlardı küfür etmeye ama nasıl küfürün bini bir para.Babam da sağolsun akşam servisten inip eve girince bana ek ders veriyordu.TV zaten hep açıktı ne kadar siyasetçi varsa 3. dereceden akrabalarından 1. dereceye doğru,itinayla,sırayla,saygıyla ve sevgiyle anardı.

Çocukken ne gördüyseniz o olursunuz derler ya çok doğrudur.Eğer şu anda böyle bir kişiliksem beni bu hale getiren hocalarıma,aileme ve büyüklerime çok teşşekkür ederim.İnanın kendim yerine başka herhangi biri olmak istemezdim.Ne Obama ne Pavorotti ne Charlie Chaplin...Böyle bir anlık İsmail YK olmak isterdim çünkü büyük ihtimal kendime dayanamayıp intihar ederdim.İyi de olurdu lan yoksa başka şekilde kurtulamayacağız bu adamdan.

Hayırlı günler.

23 Mayıs 2010 Pazar

Michael Abi Naptın ?





Bilmem hatırlar mısınız aylar önce,Michael Jackson bu dünyadan daha yeni göçmüşken bir anket yapmıştım.Şarkılar vardı ve içlerinden birisi de Michael'ın Beat It'i idi.Ki bu şarkı kazanmıştı.Kısmet bugüneymiş.Çünkü asıl üzerine konuşulması gereken olayı şimdi bulabildim.

Nereden geldi aklıma bilmiyorum ama durduk yere gecenin bir vakti adamın dans figürleri gözümün önünden geçmeye başladı.Moonwalk'u hakkında konuşmayacağım zaten.Artık bir hayvanat bahçesindeki zürafalar kaldı bu hareketi denemeyen.Nerede birini görsem dans etmeye meyilli " Abi bak abi nasıl geri geri kayıyorum ! " diye çığırıyor.İyi bok yiyosun.

Asıl hareket , ki Madonna'da kullanır,şu kasık tutma olayıdır.Şimdi ölünün arkasından konuşmak gibi olmasın ama adam "Ben süperstarım" ayağına bildiğiniz milyonların karşısında avuçlamıştır arkadaş.Bunun başka açıklaması yok.

Hani biz aynısını yolda belde yapsak polis kolumuzdan tutar götürür.Ama iş sahneye gelince,dansa gelince herkes istediği yerini tutabiliyor mu ? Hayır eğer öyleyse ben de süperstar olayım.Benimde çok şükür sağlığım yerinde,sahnede tutarım da atarım da.Mal benim sahne benim...Daha yeni yeni şeyler de uydururum ben.Bunun üzerine düşünmem lazım.

Bir de şöyle düşünmek lazım."Ben o kadar şarkı yazdım,insanlara dans etmesini öğrettim,popun kralı oldum,yeni bir çağ açtım" diye düşünüpte bu kadar işin üstüne "Ben bu kadar uğraşmışım ister tutarım ister sallarım "derse ben ona da birşey diyemem.O da kendine göre haklıdır.

Neyse Allah rahmet eylesin.Hayırlı Günler.
Related Posts with Thumbnails