22 Ağustos 2009 Cumartesi

Diyet

Yıllardır şişmanlıkla uğraşan biri olarak en iyi ben bilirim bu kelimenin anlamını.Diyet.Her yaz hatta bazen her kış uygulanır.Kilolar verilir. Sonra her gece yatarken su içer gibi cips yenir yatılır.Dört ay sonra hop olmuşsun tekrardan Umit usta . Sonra tekrar uğraş .

Çok kötüdür kilo aldığınızı anlamak.Herkesten önce siz anlarsınız zaten.Otobüste kıçınız koltuklara sığmaz.Kot pantolanlar dar gelir , bir zaman sonra sıkıyor diye bir kaç düğmesi açık gezersiniz.Allahtan toplum içinde sorun yaratmıyordu ben düğmem açık gezerken,dikkatliydim. Allah korusun toplum düzenini bozacek şeyler olabilir siz farkına varmadan.O yüzden dikkatli olun düğmeler açıkken.

Diyetin önemi hayatımızda büyük yer kaplıyor aslında.Gün içinde bir insanı gözlemleyip onun diyette olduğunu veyahut olmadığını anlayabilirsiniz.Mesela iki aşık dondurma almaya gider . 1 alana 1 bedava aşkına şaşkına kampanyasından alıpta küçüğünü kim yiyorsa anlayın o kişi diyette . Baktınız tam emin olamadınız takibe devam. Gittiler bir kebapçıya oturdular.Çaktırmadan yaklaşın . Bir baktınız ki ikiside duble iskender yiyorlar ! İşte orada bütün umutlarınız suya düşer.İkiside diyette değillerdir çünkü.Boynunuz bükük ortamdan ayrılırken gözünüze kebapçının fiyat listesi çarpar.O da ne !? Tek iskenderle duble iskender arasında sadece 1.5 tl fark var ! Sevinç göğsünüzden içeri hava gibi dolar.Çünkü bilirsinizki hiçbir Türk oğlu Türk o kadarcık fiyat farkı varken gidipte küçük olanı yemez !! Çünkü daha takibiniz bitmemiştir !!

Kenarda köşede yemeklerini bitirmesiniz beklersiniz.İki aşık mekandan ayrılırlar.Gizli gizli takibe devam. Arkadan arkadan yürürken çiftimizin tatlıcıya girdiğini gördünüz.Takibi makibi bırakın arkadaş ! "Ya havvanlar ya!" diyin geçin valla uğraşmayın !! Boşalsınlarda semerini yesinler ! Neyse sakin olalım biz yinede.

Gördüğünüz üzere diyet denen aksiyon yabana atılacak gibi değildir.Hırs,azim , delalet , aşk , şehvet , anlayışlı bir anne , şevkat dolu bir baba gerektirir diyet . Haydi hayırlı ramazanlar.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails