22 Ağustos 2009 Cumartesi

Atasözü-2

"Su içerken yılan bile dokunmaz."

Yıllardır çeşitli mizah adamlarından çeşitli yorumlar dinlediniz,gördünüz geçirdiniz.

Ben kendi yorumumu katayım dedim. Herşeyden önce şu dünyada yaşayan ve her kafatasına sahip canlının akıllı olduğunu ve düşünebilme yetisinin olduğunu savunuyorum .İnsanlar kadar olmasada diğer canlıların , özellikle hayvanların neyi yapıp neyi yapmayacağını idrak edebildiklerine inanıyorum.

Demem odur ki yılan dediğimiz hayvanoğlu hayvan bence bu atasözünü , bu haklarında yazılan bir cümlelik tezi , yalan çıkartmamak için taa büyük patlamadan beri uğraşıyorlardır.Kendi aralarında toplanıp fikir alışverişi yapıyorlardır.Zehirli olanlar zehirsiz olanları uyarıyorlardır:

A yılanı : "Aman hea Süleyman sen zehirsizsin dikkat et oğlum su içerken elleşme sakın ! Bırak bitirsin sonra istediğin zaman istediğin yerinden sokarsın adamı."

B yılanı : "Peki Hikmet abi . Bizde sizin gibi zehirli olaydık keşke. Dilediğimiz zaman gönlümüzce sokuverirdik :( "

Diyologtaki son cümleden de anlaşılacağı üzere zehirli olan yılanlara bu atasözü işlemez.Zehirli olduğu kadar akıllılardırda.Diyelimki bir adam su içiyor.Etrafta başka insan yok.Yılan soktu geberdi gitti adam. Hadi kanıtlasanıza !!! Hadiii !!! Ne şahit var ne bişey.Yılan soktu peki gören oldu mu ? Tezi çürütecek herhangi bi fotoğraf veya video çeken oldu mu ? Yok !!!

Bakın işinize.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails