13 Eylül 2009 Pazar

Reklamlar


Reklam kültürü üzerine çok şey yazılabilir.Vurgulamak istediklerim sadece birkaç türü.İşin ucunda milyar dolarlar dönüyor ama bence milyar tanede kıllık var .Üstüne basılması gereken kalıplar , "E zaten ezberledik " dedirtecek laflar var.Arada çok nadir de olsa yaratıcı reklamlar çıkıyor.Gerisi hep kopyala , yapıştır.

Banka reklamları hep aynı.Birde insanları kandırmayı iyice meslek edindiler.Sanki verilen krediler hiç ödenmeyecekmiş gibi.Bugün alın sonra ödeyin.Yarın alın öbür yıl verin.Şimdi alın ya da siktirin gidin.Birde ödeme kolaylıkları çıkarmışlar.105 taksit , vade farksız.Bu size yavaş yavaş sarkacaz,çaktırmadan sürtünecez demenin farklı bir yoludur.
Birde şu televizyondan tanıtımı yapılanlar var.Arayıp istenen ürünlerden bahsediyorum.Hani tanıtımın sonunda bizi telaşa sokan ürünler."On dakika içinde ararsanız bir tanede kabızlık giderici bitkisel hap hediyemiz" cinsinden.Kısa filmler kadar tanıtım videoları vardır.On dakika filen ortalama.İşte böyleyken böyle , kıçınızı eritir,karın kası yapar,yattık yerden kilo verirsiniz bir ton sallamasyonlarla karşınıza çıkarlar.Mesaj tam Türk halkına yöneliktir."Sen bu ürünü al , ye iç sıç , sonra tak kıçına yat.Kilo almadığın yetmiyormuş gibi kiloda vereceksin ." He yedik bizde.Yiyenlere afiyet olsun.Fazladan birkaç tane alında kafanıza filende bağlarsınız belki o zaman kilo verdirir yattık yerden.Bizi iyice mongol yerine koyuyolar.Reklamda rolü olan hanım ve beyler zaten kaslı kaslı , vucüt işinde profesyonel olanlar.Onlara bakıpta mı kanacağız len !

En hoşuma gidenide telefon operatörlerinin reklamları . "250 üzeri kontor yükleyin , bir ay boyunca , gece 10 dan sabah 6 ya kadar ücretsiz konuşun." E ne bu şimdi ? O kadar para verdik 250 kontore , belirlediğiniz saatler arasında nasıl konuşacağız ki ? Geceleri televizyonda çıkan 0 900 lü hatlarda da çalışmıyoruz,gecenin bir vakti ne işimize yaradı o kampanya ? Bir de başka bir üçkağıtçılık anket oylamalarında veya yarışmalara oy gönderirken yaşanıyor.SMS gönderin demesi kolay .Bize ne kadar geçireceklerini ancak televizyonun yanına sokulduktan sonra ekranın dibine teğet geçen göt kadar yazılardan anlayabiliyoruz. O da bir kere geçiyor. Okuyabilirseniz artık.

En güzeli zaplayın.Ya da canınız sıkılıyorsa izleyin.Eğlenirsiniz.

Hayırlı günler.

Bizi sevenleri üzmeyelim baba...

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails