2 Eylül 2009 Çarşamba

Habercilik


Türkiye'de habercilik zor.Çalışan emekçilerin yapacak bir şeyi yok.Bazen "yuh!" dedirttiren haberlerin ve olayların , bu emekçi takımının emir kulu olma özelliğinden kaynaklandığını biliyorum.Biliyorumki maaşı ödeyenin borusu çalışıyor.O yüzden bize , emekçilere bok atmadan , sadece gülmek ve eğlenmek kalıyor.

Geçenlerde büyük gazetenin birinde "Bisiklet Çalındı!" haberi gördüm mesela.Haber niteliği taşıyan,takibi zor bir haber.Yapana helal olsun."Komşusunun yemeğini yedi ! " , " 22. kattan düştü , öldü ! " (ölmeseymiş birde :) , "Topu kaybolan çocuk , oynayamadan evine geri döndü ! " . Gibi gibi...
İşin vahim kısımlarıda var tabi. Allah göstermesin, kimsenin başına varmesin.Çok büyük bir kaza yaşanıyor otoyolun birinde.Haberciler hemen doluşuyor.Ambulans her zamanki gibi ortalıkta yok.Ana baba günü.Herkes bilinçli bilinçsiz yaralılara müdahalede bulunuyor.Haberciler ise işin haber boyutunda.Yerde kan revan içinde yatan adama mikrofon uzatıyorlar:

"Efendim kendinizi nasıl hissediyorsunuz bir ağrınız sızınız var mı ? "
"Iııh..."
"Evet,sevgili seyirciler sizinde anlayacağınız gibi olayın şokunu hala atlatmış değil ! Peki kaza esnasında ne ile meşguldunuz ?"
"Iı.."
"Ambulans yok mu arkadaşlar ! " ( Vatandaşlık görevini yapıyor sözde artis :) "Ee evet işte araba kullanılmaz hale gelmiş.Vatandaşlar her zamanki gibi bilinçsizce müdahalede bulunuyor ! "

Sanki senin yaptığın çok güzel ! Adam en azından kurtarmaya çalışıyor.Sen orada boynu kırılmış adamı konuşturmaya çalışıyorsun be adam ! Emir kulu işte ... Birde bu kaza konusunda Reha abimizin bir sorusu vardır ki o çok bombadır.

"Kamyon üzerinize doğru gelirken siz aracın içindemiydiniz efendim ?! "

Yok aracın yanında koşuyormuş adam . Usain Bolt muş hatta . Töbe töbe ya.


Birde tabi artık klasikleşen habercilik varki o da genelde bayram ve seyran girişlerinde yapılır;"İftarda neler yenir neler içilir !? " " Osursak orucumuz bozulur mu ?" "Kurban nasıl kesilir ?" "30 Ağustos töreninde Genelkurmay başkanı ... " "23 Nisan çocukların bayramıymış .."
Klasik magazin ;
"Şu ünlümüz bu kadar kilo verdi ! " Bu ünlü şu ünlüyle evlendi 10 saat sonra boşandı " " Ve Bu ünlümüz açıkladı : Elma bir meyvedir , yiyin ! " "Şu ünlümüz çorbacıda alem yaparken yakalandı ! "

Yokluktan yapılan haberleri izleyenler var mıdır bilmiyorum ama bence hevesle haber izlemek isteyenlere tavsiyem ilk yarım saati izleyip kapatmalarıdır.Çünkü ondan sonrası fasa fiso
Habere inanmayın habersiz kalmayın . Hayırlı günler.

Not:3 günlük aradan sonra tekrar blogumda işkembeden sallamaktayım.Hayat zor...

1 yorum:

Schumy dedi ki...

Seken Polis Kurşunu Yaraladı ve Funda Yarar da benim efsanelerim :)

Gazete almıyorum aldırmıyorum, hatta bazılarının sitelerine bile tıklamak günah.

Böyle gelmiş böyle gider...

Related Posts with Thumbnails