10 Ağustos 2010 Salı

Ramazan Klişeleri

Vay be bir Ramazan daha görecekmişiz demekki. Şükürler olsun. Televizyonların artık yayınlarını gitgide Ramazan üzerine yaptığı bu zamanlarda, sizleri bu tür yayınlardan kurtarmak için bir yazı yazmaya karar verdim. İşin püf noktasını buradan kapacaksınız sonrası kendiliğinden gelir.

Bıdı bıdı bıdı haberler duyacaksınız etrafınızdan. Eğer oruçluysanız binbir türlü tavsiye alacaksınız ailenizden. "Aman oğlum bu sıcakta sokağa çıkma , oruçlusun. Aman kızım sakın yataktan kalkma hem oruçlu hem de hastasın. Aman yiğenim aman dayım aman ninem..." Böyle geçer mi lan koca ay ? Tamam anladık endişeleniyorsunuz da bu endişeyle yaşanmaz. Olacağı varsa olur bu kadar basit. Biz gidipte taş taşımıyoruz ya oruç halimizle. Ki onu yapan da var.

Televizyonlar artık şu canlı yayınlar için para harcamasın. Her yıl aynı terhane. Bir kere çeksinler sonra onu çevirip çevirip yayınlasınlar. Şu "Çağrı" filmini en az 20 gün boyunca oynatıyorlar. Dini bayram olunca yayıncılık adına akıla ilk gelen bu mudur yani ? Sahur ve iftar yayınları güzel ama hep aynı yüzler hep aynı kelamlar... Hayır iki dakika orada yemek yiyeceğiz beyaz saçlı adamlar çıkmış " Bu ay böyledir şu ay böyledir şunları yapın bunları yapın. İftarda ağır yemeyin sahurda bol su için , işerken destur deyin. " La oğlum bıkmadınız mı ? Hep aynı insanlar izliyor zaten. Yeni nesil için yapıyorsanız zaten gerek yok. Çocuklar kim bilir kaçıncı uykusunda ya da hangi barda hangi kızla salınıyor. ( İstisnalar kaideyi bozmaz arkadaş )

Bu ayda en beğendiğim söz şudur : "Herkesin tuttuğu kendine " Aslında genel felsefem budur ama bu ay daha bir anlam kazanıyor. Ben hiçbir zaman oruç tutmayana kötü gözle bakmadım yarın öbür gün bana da birşey olur ben de oruç tutamam. Belkide tutmak istemem. Ama oruçlu olana saygı çok önemlidir. Lütfen yer içerken bu konuda dikkat ediniz. Eğer yola masa attırıpta yemek yiyeniniz olursa orucum bozulur filen dinlemem çatır çatır küfürümü ederim. Keçi boku gibi patır patır çarparım yüzünüze. Rencide ederim.

Bir de iftar sevişerek açılabilir gibi bir klişe yarattıki Zekeriya hoca o çok fena... Elbet deneyeceğimiz günde gelir. (Şaka şaka.. Merak etme deneyeceksem de senin üzerinde denemeyeceğim.)

Hayırlı günler , hayırlı Ramazanlar efendim. Sofralarınız bereketle dolsun.

2 yorum:

sünter dedi ki...

Tamaiyle katiliyorum yazdiklarina.
Bende aynisini düsünüyorum da, küfür kismi haric:),senin kadar iyi dile getiremiyorum.
Sanada hayirli ramazanlar:)

MizahiGeveze dedi ki...

Senin yerine ben dile getiriyorum :)

Sağol sanada :)

Related Posts with Thumbnails