25 Temmuz 2010 Pazar

Günlük

İlk defa kendimden korktum bugün.Kuzenler gelmişti eve sağı solu karıştırırlarken " Bora abi senin günlüğü buldum ama sayfaları yapışmış birbirine" diye bağırdı."Yok artık! Öyle birşey yapmış olamam" diye mırıldanarak koştum hemen yanına.Şaka yapmış tabiki.Hemen sayfalarını çevirmeye başladım.

İlk sayfanın ilk cümlesinde ne yazıyor biliyor musunuz? "Bugün ilk defa günlük tutmaya başlıyorum.Herhalde ileride okudukça güleceksin." Ananıssss... Tarihe bakarmısınız . 04.02.2003
Daha 15 yaşıma yeni girmişim.(Şu an 22 yaşındayım belki hesaplamakta zorluk çekenler olur.Hiç yormayın kendinizi) Tabi ben bu cümleyi görünce hemen elim ayağım dolandı.Arka fondan Testere filminin müziği geliyor.Hani diğer sayfayı çevirmeye korktum "i wanna play a game" filen yazar bu yaşta nalları dikmeyelim.

Sayfaları okudukça bizim jenerasyonun bu jenerasyonla arasında ne kadar fark olduğunu gördüm.Benim günlükte ders,Galatasaray,öğretmenler,ailem filen yazıyor.Hani aşk meşk yok.Hoşlandım filen yazmışım anca.Günümüzün metropollerindeki 15 yaş jenerasyonunun günlüklerini bulsak ya :

"Naber lan günlük !! Bugün bir kızla birlikteydim oouuvvvvvvvvv.Eurodisel gibiyim maşallah az yakıyorum çok performans gösteriyorum.Yarın da diğerinin yanına gideceğim.Pek beğenmiyorum ama olsun artık onu kırmak istemedim.Dersleri hiç sorma zaten yedi tane zayıfım var bir tanesi orta.O da resim.Füsun hoca.. Derste bana bakıp duruyordu.Bir gün kahve içmeye çağırdı....."

Günlük tutmayı Beşiktaş'ın Galatasaray'ı yenip şampiyon olduğu gün, yani Beşiktaş'ın 100. yıl şampiyonluğunu kutladığı günde bırakmışım.Üzülmüşüm herhalde.Çok keyiflendim okurken ve kesinlikle çocuklarıma torunlarıma yazılı bir miras bırakmalıyım dedim.Yarından tezi yok kara kaplı bir günlük alıyorum ve tekrar yazmaya başlıyorum.

Hayırlı günler...

2 yorum:

life dedi ki...

günlük hiç tutmadım ama ilkokuldan kalma hatıra defteri var bazen birşeyler ararken elime çekiyo açıp okuyorum...herkese farklı renk sayfa ayırmışım, maniler ve seni seviyorum yazmışlar, kalp çizmişler okudukça çok gülüyorum... bencede günlük tutmalısın çocuklar ve torunlar için... (seni her okuduğumda yüzümü güldüyorsun)

MizahiGeveze dedi ki...

Ben de hiç mani yok ya.Demekki o zamanlar daha küfürlü mani yazmaya başlamamışım :D

Yüzünüz hep gülsün inşallah :) Sağolun

Related Posts with Thumbnails