22 Haziran 2010 Salı

Plaj Halleri

Aloorss on dancee ... Aloorsss on dancee... Her yerde çalıyor her yerde ...Bakkalda,plajda,karakolda,manavda,kasapta...Adam elinde satır ile dans ediyor."Fransızca öğrenmek için boşuna para vermeyeyim bari" dedim bende...Böyle giderse iki yaza kadar fransızcayı sökerim..

Şükür kavuşturana.5+1 günlük tatilde güneşin altında fazladan yatıp,geçirdiğim cerrahi operasyonla bir kaç ekleme yaptırdıktan sonra esmerlikten tamamen zenciliğe dönüşümü kutluyorum.Bu günü Zenci Bayramı ilan ediyorum.Alışma evresindeyim.Vucudu dengelemek için arkaya doğru hafif kaykılıp yürüyorum.

Tatil süresinin bir kısmını plajda geçirdiğim için size elimden geldiğince gözlemlerimi aktarmaya çalışayım.Bir kere baştan merak edenlere söyleyeyim ; üstsüz birini görmedim arkadaşlar.Altsız gördüm ama üstsüz görmedim.Artık biliyorsunuz ki ipli bikiniler çıktı o kadar çok ip vardıki herhalde yanlış ipi çekti arkadaş...

Güneşlenmek için yattığınızda yanınızdan birşey geçer ve sizi hem ıslatır hem de üstünüzü başınızı kum yapar.Köpek sanırsınız,kedi sanırsınız dönüp baktığınızda şirinler şirini bir çocuk çıkar o.Siniriniz yatışır ama yinede çocuğun elini bırakan ebeveyne bir kaç küfür edip yatmaya devam edersiniz.

Plajdan ayrılmak üzere olan insanlar plajdan kalkarlarken,önce üstlerindeki kumları etrafındaki insanların ağzına burnuna kaçırırlar.Yetmez yattığı havlusunu silkip onun üstündeki kamyon dolusu kumlada insanları olduğu yere gömerler.İnsan gibi temzilenin insan ! Gel artan mısır koçanlarınıda kıçımıza sok bari !

Gece plajda oturmak ayrı bir fantazidir.Tepenizde yıldızlar,altınızda serincecik kum,karşınızda hafif dalgalı bir deniz...Denizin sesi 15 dakikada bir çişimi getirse de benim için ayrı bir rahatlatıcı ve dinlendirici hali oluyor o ortamın.Yanıma işemek için boş bir pet şişe alıyorum ve hiç kalkmadan bütün gece oturuyorum.

Pazar günleri plajlara plaj denmez.Daha çok Mahşer denir.Hani herkes ölmüşte yargılanmak için bekliyormuşcasına bir kalabalık.Herkes birbirinden farklı tipte ve herkes farklı bir yere koşuşturuyor.Kimisi suyun altından kızları takip ediyor,kimisi 20 yaşında olmasına rağmen kumdan kale yapıyor,kimisi erkek çocuğunun altını çıkarmış dal daşak koşmasını izliyor...Ve en kötü yanı ise denizi bok götürüyor.O kadar insana bırak denizi,hava bile dayanmaz.Metrelerce yüzüyorsun deniz hala bulanık.Kollarına sürekli naylon poşet,yosun,gazete filen takılıyor..Bizim kuzenin kafasına bebek bezi gelmiş..O koşan çocuk düşürmüş galiba.

Bir başka can yakıcı konu ise plaj kumunun sıcaklığıdır.Mutlaka denize yakın koyarım ben havlumu yoksa denize girene kadar ayağım ateşte yürümüş gibi yanar.Koşamayan insanların kanatlanıp uçtuğunu gördüm ben o sıcak kum yüzünden..Denize iniş için sahil güvelikten izin istiyorlardı...

Uzunca bir süre İzmir'deyim.Çok özlemişim İzmirimi çocuk gibi sırıtarak döndüm evime.İzmirlilere bir uyarı.Lütfen İnönü Caddesini mümkün olduğunca az kullanınız.Belediye metro çalışması yüzünden bütün caddaye tecavüz etmiş.

Hayırlı günler.

9 yorum:

Ohannes dedi ki...

plaj familyasına süt mısırcı türünden olan esnaflar vardır.birde abazanlar vardır.

MizahiGeveze dedi ki...

Artık onlar çok kemikleşmiş,çok klasikleşmiş ondan yazmadım :D

Ohannes dedi ki...

çifte kumrular vardır.görmemiş gibi öpüşürler.

MizahiGeveze dedi ki...

Onları da özel hayata saygıdan yazmadım :D :D

Yok o konu benim de canımı sıkıyor.Gidiyorum yanlarına "rahat olun evinizde gibi hissedin sevişin" diyorum.

Mısır alıp seyre dalıyorum :D :D

Annabel~ dedi ki...

8 hazirandan bu yana olan yazılarını okudum.Moralim bozuktu,gülümsetmeyi başardın.Yazılarına hayranım. :P
Bu arada başka araştırmalar da bekleriz.

MizahiGeveze dedi ki...

@ Annabel

Tabiki o araştırmaların devamı gelecek.

Moralinizi bozmayın şunun şurası bugün varız yarın yokuz.Koyun götüne gitsin :)

Şımartmayın lan beni !

Annabel~ dedi ki...

Demek ki şımartılmayı hak ediyorsun. :D

fashion house by zeto dedi ki...

Çok eğlenceli olmuş bu yazı sanki gitmişim de hepsi başıma gelmiş gibi hissettim düşündümde bide benim gibi 2 dk bir güneş yağıyla pehlivan gibi dolaşanlar var green piece peşimde:))

MizahiGeveze dedi ki...

Olsun güneş yağı gereklidir.Tabiki faktörü yüksekse.Bazıları alıyor 2 faktör..Tükürsem daha fazla korur..

Related Posts with Thumbnails