29 Nisan 2010 Perşembe

Sözüm Meclisten Dışarı

Bilgilendirme:Bu yazıdaki bahsedilen insan çeşitleri tamamen hayal ürünü olup,bu dünyada hayalden ileriye gidemeyeceklerdir.Lütfen üzerinize alınmayınız.


Evet gerekli uyarıları ve başlığı attıktan sonra artık bu konuda ağzıma geleni söyleyebilir,içimi boşaltabilirim.

Biz milletce aceleci bir milletiz.Ama sadece zevk-ü sefa konusunda...İşe,okula gelince,yumurta göte dayanmadan kılımızı kıpırdatmayız.Ana konuya girmeden,acelecilik konusunda bir kaç örnek vermek istiyorum:

Babam ben daha küçükken burnuma rakı kapağı koklatırmış,büyüyünce karşılıklı kadeh tokuşturalım diye."Doğmamış çocuğa don biçmek" atasözü boşuna çıkmamıştır.Para kazanılacak bir iş varsa daha işe başlanmadan kazanılacak parayla dünyanın anası satılmıştır.Akşam biriyle yemeğe çıkacaksak gecesi çoktan akılda prova yapılmıştır.

Gel gelelim Doğumuzda Batımızda şimdi bahsedeceğim konuda aşırı aceleci davranmaya başladılar.Batımız Doğumuzu yakalayamaz bu konuda ama son yıllarda çok büyük adımlar atıldı.Evet erken yaşta "büyümekten bahsediyorum".Doğuda "kadın" olma yaşı 12'den Batıda ise 15,bilemedin 16 dan başlamaktadır artık.
Televizyonda "Doğudaki 12 yaşındaki kızı evlendirdiler ! Kız hamile ! " haberleri geçerken,"ayyy Ahmet görüyormusun bak yazık kızcağızaaa" cinsinden tepki gösteren bir annenin kızı ,arkadaşının evinde "kan revan" bir şekilde ders(!) çalışmaktadır.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...Daha iki yıl önce donuna işeyen kızlar şimdi kafelerde oturup "Anılcan'dan ayyyrııaaaıldım!! O gece çok üzüldüm ama sabahına Memocan beni çok güzel teselli ettii.Ayy kızz bakk anlatayım!!! Bu beni evine çağırdı,"Gel sana birşey göstereceğim" dediii !!! ..... Yok böyle bişeyyy kızımm görmen lazımm ohalar olsun ki yok böyle birşeyy !!! "

Bizi amerikanlaştırdılar sevgili okurlarım.Okuldan kaçıp kaçıp MTV'de birbirine pandik atanları,ödevi bırakıp Kayak Belleri'ndeki,Semra hanım'ın tabiriyle "daldan dala" atlayanları,hızını alamayıp yoldan geçenlere de atlayanları izleyince bu millet böyle oldu.Hele Seks-i Memnu diye birşey varki ona hiç girmiyorum.Tek merak ettiğim şey "Behlül,Adnan Bey'in ırzına ne zaman geçecek ? ".O da olduğu vakit kıçınıza tepsi bağlayıp yatın sayın okurlarım.

Bu memlekette ben ne 12 yaşında hamile kalan kız görmek istiyorum ne de 14 yaşında sarhoşluktan kendinden geçmiş bir kız.Bir de bunların üzerinde,neredeyse aynı yaşlarda, debelenen erkek çocuklar oluyor değil mi ? Ayna da görse " Anne koş belimde sivilce çıkmışşş !! " diyecek kadar erkekliği olan bu çocukları da zor duruma sokuyorlar.Belinde 70 lik votka taşıyan "14" yaşındakileri bu gruba katmıyorum.Onlar Şehzade.Onlara laf yok.

Siz siz olun çoluğunuza çocuğunuza iyi insan olmayı herşeyi zamanında yaşamayı öğretin.Onlarla ilgilenin.

Hayırlı günler.

8 yorum:

memocan:) dedi ki...

sevgili okurlarından biriyim,
sayın hocam teşhisleriniz çok doğru sonuna kadar katılıyorum. az bile yazmışınız bu motokaşarlara...:D neyse... zevkle takip ediyoruz, lütfen daha sık yazın...

keLemek dedi ki...

özetle manipülasyon mu desek?
ya da kendine yabancılaştırma..

MizahiGeveze dedi ki...

@ memocan

ÖYle hitap etmeyelim insanlara :) Bu arada MAyıs'ın başından itibaren tekrar yazamayacak hale geleceğim o yüzden ub aralar yazabildiğim kadar yazıyorum

@ keLebek

Dediklerinin yanına ilgisizlik ve eğitimsizliğide ekleyebilirsin.

keLemek dedi ki...

özel bir yönelim özentilik.
ülke üzerinde oynanan politikaları da
eklerim aynı zamanda

MizahiGeveze dedi ki...

İnsanlar eğitimli olsa tarihini bilse zaten bunları yemezler ama küçük yaştan beri ilgisiz büyümüş çocukları televizyonla bu hale getiriyorlar.

Neyse bunlar aşırı ciddi konular bu bloga çok gelir :)

keLemek dedi ki...

=) konuyu arkamizda birakip
kacarak uzaklasalim.

MizahiGeveze dedi ki...

Kaç kaç kaç :D

Adsız dedi ki...

Daha bugün gördüm ya çocuk taş çatlasın 17sinde kız daha büyük duruyo böyle 18 felan vardır heralde.Kızın karnı burnunda,Çocuk takım elbiseler felan anneleri başlarında yüzük bakıyorlardı.

Related Posts with Thumbnails