24 Nisan 2010 Cumartesi

Eşek Şakası






Millet olarak şaka yapmayı bilmeyiz.Aslında biliriz de bilmemezlikten geliriz.Şöyleki , şaka konusunda biraz "sadist" bir milletiz.Bizde şakanın sonu bir türlü gelmez,uzattıkça uzatırız,işi şiddete kadar dayandırırız.Gelip de adamın böğrüne ,düşmanına vurur gibi ,yumruk atıp sonrada sırıtıp " şaka yaptım" diyen bir milletiz.Huyumuz kurusun.

İşi daha lokal hale getirirsek,dünya üzerinde şakanın bokunu bir Türk de çıkarabilir Bir Japon da.Video'da gördüğünüz üzere çıkarıyor da zaten.Belki Tayland da olabilir.Çin de olabilir.Bir de o genelleme vardır değil mi ? Her gördüğümüz çekik gözlüyü " Ulan Japon'a bak Japona.Bunlarınki çok küçük oluyormuş abi." diyoruz.Benim de gözlerim biraz çekik ama diğer konudaki yorumlarımı söylemek istemiyorum.Neyse konuyu fazla dağıtmayalım.
Evet şimdi bu resimdeki ne şakası olabilir diyorsunuz değil mi ? Almanya'da üretilmiş olup kendisi eşşoğlu eşşek şakasına denk düşmektedir.Bu bikiniyi sevdiğiniz birinden hediye aldınız diyelim.Giydiniz denize girdiniz.Bir çıktınız o da ne ?!!?! Anadan doğma,babadan zorlama çıplaksınız.Evet,adamlar deniz suyunda eriyen bikini yapmışlar.İyi bari bikini suyu görünce başka birşeye dönüşmüyor."mizah" anlayışı bu kadar bu adamların..Belden aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen göbek...Neden tükürüyorsak onu da anlamış değilim.

Videodaki gibi şakanın sınırlarını zorlamamak lazım.Yoksa kaba kuvvete maruz kalabilirsiniz.Biz de bir Türk şakacı var.Mustafa Karadeniz.Adam dayak yemediği,küfür işitmediği her şakayı başarısız olarak kabul ediyor."Allah seni korusun" diyorum buradan.İşini senin gibi yapanlar kalmadı."Telefondan açıp sesini değiştirerek herkes şaka yapar.Önemli olan adamı donuna sıçırtmak !" diyorsanız nette dolaşan Mustafa Karadeniz videolarını izlemenizi tavsiye ederim.

Benim de bazen aklıma salak salak şakalar geliyor ama akademik kariyerimi etkiler korkusuna yapamıyorum.Özellikle üniversitedeki hocalarımıza...Mesela hoca geldi diyelim masaya oturdu.Ben de kemerimi çözdüm yavaş yavaş hocaya yaklaşıyorum... Bu tür şakalar işte...

Not:Uzun zamandır yazmadığımdan özlemişim blogu.Günün Karikatürü bile haftalardır aynı duruyor.Ne karikatürmüş be her günün karikatürü olmayı başarmış.Onu ben "Haftanın Karikatürü" diye değiştireyim.

3 yorum:

SirEvo dedi ki...

feyk bu feyk ausdhuasd
gecenin bi körü binaya girenlere bak, bide hep aynı süreyle giriyorlar içeri, eğer videoda edit yoksa.

MizahiGeveze dedi ki...

Valla bana da feyk gibi geldi ama korkular çok gerçekçi ondan koyayım dedim :D

SirEvo dedi ki...

ben daha iyi korkarım :D kız zaten tam korkulmalık :D

Related Posts with Thumbnails