21 Mart 2010 Pazar

Burnunu Sokmak






Ne demişler ? "Her işe burnunu sokma.Üstüne vazife olmayan işlerle uğraşma!" demişler.Hele karşındakinin huyunu suyunu bilmiyorsan,gelecek cevabı kestiremiyorsan,bir sonraki adımı göremiyorsan hiç karışmayacaksın işe.

Laf koymakla sınırlı değil bu.Kavga çıkabilir.Bazı insanların hiç tahmin edemeyeceğiniz takıntıları olabilir.Ana avrat söversin şakasına bişey demez ama bir "Şerefsiz" lafına kavga çıkartır.Bir de bazı "hacılar" vardır ki çalar,çırpar,millete hakkını ödemez onlara hiç bulaşmayacaksınız.Dinsiz dersen peşinden satırla koşarlar.Kimse,kendinin kötü yanlarını kabullenmez kolay kolay.

Bir lafı ortaya atarkende bunu düşünüp tartıp biçip,"Acaba aynısı bende de mevcut mu diyip?" söylemek lazım.Yoksa videoda da izlediğiniz gibi tabiri caizse göt gibi kalırsınız.Mesela bir Fenerbahçeli'nin Jo gol kaçırdığında "Len bu adam ne kazma,ne mal,nerden buldunuz,o kadar para verilir mi ?" demeye hakkı yoktur.Guiza faktörünü göz önüne almalılardır.



Bir hoca kalkıp öğrencisine "Siz ne biçim hazırlanıp geliyorsunuz,bu konuları bilmeniz lazım.Allah belanızı versin" dedikten sonra biz bir soru sorduğumuzda " eee çocuklar ben o kısmı eve gidince araştırayım yarın size ayrıntılı bilgi veririm." demesi de bu gruba girer.Belki "not" ilişkisi yüzünden ağzımızı açmıyor olabiliriz ama bakışlarımızla ve tavırlarımızla "Noldu len götlek daha temin bize kızıyordun" lafını çok güzel yansıtabiliyoruz.

"Dinime küfreden müslüman olsa" lafını da tutarım.Bırakırım.Tutar tutar bırakırım.

Hayırlı günler.

Dip Not:İzmirliler "demin" ' e "temin" der.

Very Deep Not:İtinayla Galatasaray-Fenerbahçe maçı için iddaaya girilir.İsteyen varsa yorum atsın.

1 yorum:

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

guzel yaziydi arkadasim \
laf sokma sanati takdire sahandi.
Zaman kotu falla\ her olaya burun sokmamak lazim bu devirde sonra burun farkiyla madur olabiliriz.

SEvgiler ...

Related Posts with Thumbnails