15 Kasım 2009 Pazar

Kandırıkçılar

Karikatür:Erdil Yaşaroğlu

Malumunuz bütün üniversiteler bu tarihler arası sınav yapıyorlar.Bende bu tarihlerde gazi olmuş biri olarak birkaç noktaya değinmek, parmak basmak hatta parmak atmak isterim.

Sınavlar olur geçer.Sonuçta doğduğumuzdan beri sınavlarla boğuşuyoruz.Ne demiş TRT deki obez amcam ? Hayatımız sınav...Zaten sınav stresine o hale gelmiş. Hayatımız sınav dedikçe yemiş yemiş program yapmış.

Benim yadırgadığım , daha doğrusu düşünüp de gerekçelerini bulamadığım birkaç psikopat davranış şekli var.Sözüm meclisten dışarı , bazı insanlar küfür yemek için yer arıyor.

Şöyleki sınav günü okula geliyorsunuz. Arkadaşı orada oturup hala çalışırken görüyorsunuz zaten:

Bora:"Abi nasıl çalıştın mı ? Yapabilecek misin ? "
X:" Yok abi çok zor ya valla yan bastık bu sefer . 35 alsam yeter.O kadarlık çalıştım zaten."

İnanıyorsunuz.Sınav yaklaştıkça bu arkadaşların söylemleri ağırlaşır."Abi herşeyi unutuyorum Hiç bişey aklımda kalmıyor.Yapamayacaz . Bu sınav kaçacak bana !! "Öyle bir çoşmuştur ki siz kendi kıçınıza kaçacak kazığı unutup onu yatıştırmaya çalışırsınız.

Sınav biter.Herkes çıkar.Arkadaşa yanaşırsınız." Kaç bekliyorsun hocam ? " diye. " Valla 30 alırım en fazla kötüydü ya. " tarzında , içinizi rahatlatan , teselli eden , " Demekki tek kötü yapan ben değilmişim " dedirten bir cevap gelir. .. Canın saolsun diyip ayrılırsınız.

Sınavlar açıklanır.Ben 40 almışımdır. Bu arkadaş 80 almıştır.Hoca arkadaşın ismini okuyupta 80 dediğinde , bu arkadaş " Ben daha yüksek bekliyordum hocam " gibi dayaklık bir laf söyler.Şimdi naparsınız böyle bir adama ? Silahla mı bıçakla mı ?

Gidip sorsanız " Bu kadar bekliyordum demekki hoca her yazdığıma puan vermiş .. " gibi hocayada boku sıçratan birkaç kelam eder.

Sadece tek bir arkadaşımı sevdim bu konuda o da ortaokuldaydı.Sınavdan her çıktığında 90 bekliyorum diyip 20 alıyordu.Bu da iyi değil sevgili okuyucular.Lütfen bir arasını bulun bunun ..

Hayırlı günler.

3 yorum:

Schumy dedi ki...

aah aah, özledim o günler be bora :D

MizahiGeveze dedi ki...

Neyini özleyeceksin abi bir yılda saçlarım döküldü amk bunlar yüzünden :D :D

SirEvo dedi ki...

AÖF'de böyle şimdi. Zor ya kaldım bu dersten diyorum, geçiyorum. Benim de her işaretlediğime puan veriyor heralde aöfdekiler. :D

Related Posts with Thumbnails