9 Temmuz 2012 Pazartesi

İyi , Kötü ve Çirkin


İyi insanları ödüllendirme | www.akilli.tv

İşte dünya sonunda bu hale geldi. Yapılması gerekeni yapanlara " iyilik " yapıyor deniliyor. Zaten normalde o yerden bulduğun gözlüğü götürüp yetkililere vermen gerek ama yaşadığımız çevre öyle bir bok çukuruna dönüştü ki boktan arınan bir yer gördük mü üstüne altın bulmuş gibi saldırıyoruz.


Bazı aksiyonların iyi veya kötü diye nitelendirilmesi kimin değerlendirdiğine göre değişir;


Sevgiline ne olursa olsun bana yalan söyleme dersin, " ama o çocuğun asıldığını söylesem huzurumuz kaçardı, olay çıkardı, bende o yüzden bla bla " hangi seçenek daha iyi ?


En yakın arkadaşların birbirleriyle evlidir ve biri diğerini aldatır, aldatılana gerçeği söylemek ile söylememek arasında o kadar çok gidip gelirsin ki hani sana dert olur, uykuların kaçar, sanırsın senin karın seni aldatmış , sen eve girince başkasıyla altı üstlü yakalamışsın hatta başkalarıyla. söylemek iyi mi ? söylememek kötü mü ?


Yaşlı amcaya dışarıdan bakınca bırak yürümeyi, tuvaleti gelse donunu sıyırıcak hali yok dersin, yolun kenarında karşıdan karşıya geçirmek için hamle yaparsın, " ben o kadar yaşlanmadığım daha, teşekkür ederim beyfendi " der ve basıp gider itoğlu it. Sen iyilik yapmak istemişsindir ama amcanın gözünde yaptığın gereksiz ve aşağılayıcıdır ki kendine göre de haklıdır.



" İyi ve kötüyü anladık birader de başlıktaki çirkin ne alaka ? " derseniz, o çirkin benim. Araya kendimi sıkıştırayım dedim. Öptüm kib bye


Soru ve görüşleriniz için :

http://www.formspring.me/MizahiGevezee
http://www.facebook.com/mizahi.geveze
https://twitter.com/#!/MizahiGeveze

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails