5 Temmuz 2012 Perşembe

Beyinsiz


Uzun süre yazmamamın beyinsizlik olduğu aşikar. Sizin beni bu konuda uyarmamanız daha da büyük beyinsizlik. Sözüm meclisten içeri. Hepimiz beyinsiz olduğumuza göre saçmalamaya başlayabilirim.


Beyin, biyolojik fonksiyonları dışında, gerçekten yıllar geçse de anlayamayacağımız bir mekanizma. Hani şu son bulunan Higgs Bozonu* her boku açıklayacak diyorlar filan hepsi hikaye, hiç birşey açıklayamaz. Neye göre aptalız neye göre akıllıyız , buna tamamiyle beynimiz mi karar veriyor ? Bakıldığı zaman gramaj biraz oynar belki ama bendeki beyinle Higgs Bozonu'nu bulan elemanın beyni aynıdır. Eleman orada öyle bir sistem kurmuş ki protonları çarpıştırıyor, elektronları çiftleştiriyor , biz burada daha iki elimizle bir organımızı doğrultamıyoruz. O adam mesela tek eliyle doğrultuyordur. Hatta her gün farklı bir ele doğrultturuyordur.


Yetiştiren aile, okul, kitap , sinema , kültür vesaire elbette önemli. Ama yani nereye kadar ? Bu ülke Ajdar isminde bir makine mühendisi gördü. Adam sınavı kazanmış , o kadar yıl okumuş ve mezun olmuş ki en zor bölümlerden biridir. Adamda zerre beyin bulgusuna rastlanmış mı ? Acaba dahilik ile delilik arasındaki ince çizgide kayboluyorlar da biz mi hakkını yiyiyoruz bu çocukların ?


Yazıyı uzun tutmuyorum, zaten az miktarda çalışan beynim temel ihtiyaçlarımı anca karşılıyor, onu da yazmakla harcayamam.


* : Higgs Bozonu hakkında bilgi : http://www.ntvmsnbc.com/id/25363818

Soru ve görüşleriniz için :

http://www.formspring.me/MizahiGevezee
http://www.facebook.com/mizahi.geveze
https://twitter.com/#!/MizahiGeveze

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails