24 Ağustos 2010 Salı

Taraftar Olmak

Karikatür: Umut Sarıkaya (Sadece baloncukları okuyup geçmeyin , taraftarların suratlarına ve futbolcunun baklava dilimli çorabına dikkat ! )

Severek yaptığım, artık bir nevi görev gibi gördüğüm konuya gelelim. Taraftar olmak. İlla bir futbol takımı için değil aslında bu kavram. Bir akım , bir tarikat, bir kadın (Bkz. Larissa Riquelme) içinde taraftar olunabilir... LAlalalalalaaayyyy Salldırrr Larii Riquelmee !!! Laalaaalaalaaalaayyyy Daldıırrr Larii Riquelmeee !!!

Galatasaray taraftarıyım. Yarışmaya İzmir'den katılıyorum. Takımıma aşığım. Başka hiç bir şeyin taraftarlığını yapmadım yapmamda. Ne bir siyasi partinin ne bir cemaatin ne bir grubun ne de bir grubun. Bu sondaki grup başka grup. Çok kurcalamayın. İzlemekten büyük zevk aldığım ve beni sevinçten ilk defa ağlatan takımın taraftarıyım. Bir de milletim ile dinim. Bu üçü yeter bana.

Türkiye'de taraftarlar arasında kültür farkı çok olmadığından açılan pankartlar olsun söylenen tezahuratlar olsun çok eğlenceli oluyor. Hele karşılıklı atışmalar paha biçilemez. Geri kalan herşey için AzizCard. Konudan sapmadan ilerleyecek olursak taraftar olmanın güzelliği birazda buradan geliyor. Şimdi bize gelipte " Noldu lan Sivasspor koymuş 2-1 hahaha ! " dediklerinde " 2-2 bitti olm .. 2-2 mii !!! 2-2 mii ! " diyip hemen aynı arkadaşlar timsaha girebiliyoruz. Fb li olmasa Galatasaraylı , Galatasaray olmasa Fb li ne yapar bilemem ? Dikkat ederseniz Beşiktaş'ı saymadım. Onlar şu an rüyadalar : " Abi gördün mü ya Quaresma'nın ayak dışını ... Yalarım benn onun dışınıı yalarımm !!! "

Bir de elit kısım varki taraftarlar arasında ben onlara "İngiliz " diyorum. İngiltere Premier Lig maçlarını izleyen olduysa ne demek istediğimi anlamışlardır. Çok sakin maç izlerler. Kaçan gol pozisyonlarında sadece alkışlar ve " OOoowwwww ! " derler . Olay budur. Ne bir küfür ne bir heyecan belirtisi bildiğiniz Anglosakson adamlar. Sakso ...

Taraftar olmanın hakkını vermek gerek. Huzurlarınızdan Nevizade gecelerini söyleyerek ayrılıyorum . " Giden herr sevgiliniiiiinnnn ardındaaannnnn ... "

Hayırlı Günler.

2 yorum:

Sleepandbeer dedi ki...

Aslında en iyisi taraf tutmamak büyük bi yükten kurtarıyo adamı

MizahiGeveze dedi ki...

Valla o yükü taşımak bile güzel. İnsana sevdiğini korumayı öğretiyor :D :D Ama kendine zarar verecek kadar fanatik holigan olanları saymıyorum tabiki ...

Related Posts with Thumbnails