26 Kasım 2009 Perşembe

Kurban


Evet yukarıda da gördüğünüz üzere artık kurbanlıklar dahil herkes bu bayramı beklemekte.Yarın sabah her evde ayrı bir hava bir olacak.Çocuklar para derdine büyüklerinin elini emerken,büyüklerse kurban,misafir,alışveriş üçlüsü arasında mekik dokuyacak.

Her ne olursa olsun bu bayramda her bayram gibi, bu güzel memleketime canlılık getirecektir.Bayram günü sokaklar daha bir kalabalık,etrafta cirit atan çapkınlar daha bir azgın olacaktır.Eve giren çıkanın hesabının tutulamadığı bu güzel bayramda kalabalıktan yer bulunamayıpta divanların dibine çökenleri görmek mümkündür vesselam.

Tabi bunlar benim gözlemlerim.Herkes bayramı nasıl geçirir bilemem.Bir de işin , adından da anlaşılacağı üzere, kurban kısmı var.Kesene de kesmeyene de "Allah kabul etsin" diyorum.Önemli olan dağıtmak,paylaşmak herkesin yüzünü güldürmektir.Bayramlar bunun içindir.Yoksa kurbanı kesipte " Ne dağıtması ya ! Ayağındaki toynağı bile yerim len o kadar para verdim !" dedikten sonra ne anlamı kaldı.

Yine etrafta kurban kesilirken izleyemeyen,şiddet karşıtı hayvanseverler,"Hayvanları nasıl kesiliyoooolarrr acıyorummm yaaaa !! " diyen kemçük ağızlı tikiler,Paris'den sabah uçağıyla akrabasını görmek için gelip akşam uçağıyla geri dönenler elbetteki olacaktır.Heh işte onları görünce hemen boyunlarına sarılın.Çünkü herkesin bu dünyadaki yeri ayrıdır ve güzeldir.

Sevdiklerinizle birlikte mutlu,huzurlu bir bayram dilerim.Çok yiyipte motoru bozmayın .Bayramın hemen ertesi iş günü.

Hayırlı günler...

5 yorum:

Schumy dedi ki...

Bora Urfa'da sakinleştirilemeyen bir boğa'nın önce ayakları kesilmiş sonra hayvan öldürülür gibi kesilmiş.

Bu mu ibadet bu mu kurban bayramı ?

Her sene yalvarıyorum Hz. İbrahim çıksa gelse yapmayın dese diye.

Yazık kardeşim yazık. Ve kendi kendime de yemin ediyorum ki hayatım boyunca tek koyun alıp kesmeyeceğim. O parayı fakirlere ihtiyacı olanlara dağıtırım ya da Lösev Tev gibi vakıflara yardım yaparım.

Ve Kurban Bayramı'nda da bu vahşete imza atan herkesin öbür tarafta cezasını çekmesini en içten dileklerimle istiyorum.

Ekşisözlükte okudum birisi ne güzel demiş. Kurban ve Bayram kelimeleri hiç uyuyor mu birbirine...

MizahiGeveze dedi ki...

Arkadaşım.. Senin için rahat olsun bu işleri gidip yerinde gören biri oalrak satılmayıpta kalan koyunlar toptan kasaplara satılıyor yine hepsinin kaderi aynı oluyor.

Kurban Bayramının kutsallğı ve güzelliği kasaplardan parayla değilde kolu komşuya yakınlarına elden ve hayır olsun diye verilmesi.Hem de hiçbir karşılık beklemeden.

Sen yine istediğini yap ama düşüncelerin çok yanlış.Koca bir güzelliği bir iki istisna için buraya yazıpta kötülemen daha yanlış.İşin felsefesini anlaman dileğiyle :)

Schumy dedi ki...

Benim inancıma göre bunun yapılması gerekmiyor. Madem çok yardım edilmesi gerekiyor etrafa, kurbana vereceğin parayı gidersin etrafına yardım edersin.

İşte din böyle birşey, Hz. İbrahim oğlunu kurban etseydi ne olacaktı ? Bütün müslüman erkekler yok olacaktı, dolayısıyla müslümanlık diye birşey kalmayacaktı. İşte bunun cezasını masum hayvanlar çekiyor şimdi.

İstemiyorum kardeşim, kesmeyeceğim. Benim Allah inancımda yaşayan bir varlığı diri diri kesmek yok. Bu kadar basit.

MizahiGeveze dedi ki...

Bilmeden konuşmayın diye boşuna söylemiyorlar.Her canlının bu dünyadaki işlevi farklıdır.Her canlı beslenir , can alır, can verir.

Biyoloji de besin zinciri filen hatırlarsın.O onu yiyor , o onu yiyor filen :)

Bu bayramın güzelliği herkesin boğazından et geçmesidir.Yoksa her büyükbaş ve küçükbaş hayvan gibi hepsi zaten kesilir ve mezbahalardaki yerini alır.

He sen kesersin kesmessin sana kalmış ama düşündüğün şey yanlıştır.Hea sen görmüşsün kesilirken he görmemişsin.Önemli olan senin görmeden para verip alman mı yoksa bayramda kesip birkaç insana dağıtmanmıdır ? Burada Felsefe çok önemli olup :D:D:D

Neyse saygı duyarım iyi bayramlar dilerim Anıl " The AnimalLover " :D

SirEvo dedi ki...

Kitaplarda yazıyor kesin diye. O kitapları yollayan kim? Ne inancı? İnanıyorsan keseceksin. Kesmemek inanmamak demektir o kitaplara. Nokta!

Related Posts with Thumbnails