14 Ocak 2010 Perşembe

Müziğin Dili



Zevkler ve renkler tartışılmaz diyorlar.Bu lafıda kim demişse iyi demiş.Bir ortamda , tartışmadan kaçmak , ortamı germemek , kafanı yormamak için kullanacağın tek silah.

A: "Ya arkadaş nasıl seversin arabesk müziğii !!! Iyyyhhh iğrenççççç !!!"
B: "Zevkler ve renkler tartışılmaz derler."

Bitti.Bu kadar. Yok efendim "senin sevdiğin müzik türü öyle kötü , sanatçıları şöyle kötü, duysam kaçarım hepiniz götsünüz ! " diye bok atarak bir yere varamazsın.Bu lafı söyleyip kurtulacaksın.Bırak herkes dilediğini dinlesin.Önemli olan sesini sonuna kadar açıp çevresini rahatsız etmesin.

Kulaklık diye milleti kandırıp kafasında koca bir ses sistemiyle gezenler, yani ağır işitenler (!) sırf artisliğine yapıyor.Kulaklık var ama yinede kar etmiyor.Sesi dayamış sonuna , herkese dinletiyor .Hele bir sistem gördüm ki...Adamı kesmemiş , sistemin Bas'ınıda götüne sokmuş oradan veriyor ayarı. Ayaklı dj kabini.Karşı cinse bir gönderme yapıyor,efendime söyleyeyim "işte ben bu tür müzikleri dinlerim bebek ! Yakında benim olacaksın , karizmama yenik düşüp kollarımda can bulacaksın " diyor. Bir çift sözüm var bu arkadaşlara.Adam olun len artisler !

Bana sorarsanız ben her türlü müziği dinlerim.Yeterki kulağıma hoş gelsin,slow,R&B,Sanat müziği,türkü,country filen farketmez. Ortada güzel bir şarkı ve yeteri kadar emek varsa herşeyi dinlerim.Koyduğum videodaki (oha) müziği dinlerken bile ayağımla ritim tuttum.Ruhumu besledi,tıka basa doldurdu.Tuvaletimi getirtti.Bu metaryelin aynısıyla bir de Tarkan'dan "Dudu Dudu" yu dinlemek isterdim.Family Guy'ın yapımcılarına mail attım bakalım yapacaklarmı.

Hayırlı günler.

9 yorum:

Teecetveli dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ayci dedi ki...

ben acikcasi EVET´le bitiririm her isi.
Veya HI HI TAMAM derim.

oluyor:

"nasilsin?"
"evet!"
"höö?"

ceker giderim.

zevk konusunda da uyguluyorum:

"simdi sen cidden bunu mu begendin öylkjlsflk??!"
"evet."

noktali eveti bilirmisin.
böyle kuru bir evet. böyle beni ilgilendirmiyorsun eveti.
böyle tek hece evet. böyle - tuhaf bir bakisla...

o bakisla birlikte evet dersen, karsinda ki söyle cevap veriyor genelde:

"hmm olabilir tabii!"

güzel oluyor.
evet.

MizahiGeveze dedi ki...

Bilirim.

Evet.

:D

Bubenmishim dedi ki...

şu günün aydınlığında yüzüme tebessümü yerleştirdiğin için teşekkürler...
koptum bee..birleştirin beni..:)))

terk-imüdafaa dedi ki...

Son zamanlarda türk milletine bir haller oldu. Kulaklık adeta yeme içme, sıçma eylemi kadar gerekli hale geldi. Adeta müziksiz yaşayamıyorlar (!) Otobüs durağında bekleyenlerin neredeyse hepsinin kulağında müzik. Son ses açılmış. Bi tarafım arabesk, bi tarafım rocker ruhlu insan. Böyle bi dünya umrumda değil, müziksiz duramıyorum lanet olsun dostum hali. Noluyo lan. Dinleme iki dakika ne olacak. Mesela geçen gün ıssız bir sokakta gece vakti yürüme gafletine düştüm. Bi abla geçti yanımdan. Böyle cılız, üflesen uçacak narin bi tip. Kulağında son ses müzik. Kolunda kokoş çantası. Lan biri gelip çantayı kapsa ya da taciz etse, müziğin ritminden kendini arındırıp durumu fark etmesi epey zaman alacak. Hadi otobüste arkayı sağlama aldın, oturdun otur dinle abla. Ama sokakta, kalabalıkta ne dinliyorsun be manyak mısın. Burdan otobüste yanıma oturan abiye sesleniyorum. Ümit besen şarkıların yüzünden hayata bakışım değişti lan. Otobüs yolculuğu boyunca "sevip de kavuşamayanlar için gelsin" kıvamındaydım. Yapma bunu güzel kardeşim. Kulaklıklar yok edilsin. Subhaneke dinimiz amin.

kutupayusu dedi ki...

yazı harika ..ofis ortamında kahkaha atamasamda ekrana bakıp sıratan insan kişisi olarak videoya koptum...cuk yaw .... :) iimiş....

MizahiGeveze dedi ki...

@Bubenmishim amacım o zaten saolsun :)

@ kutupayısı eyv saol :) Allah neşeni arttırsın inşallah :)

@ terk-imüdafaa o senin dedii direk kumara giriyor.Çantası çalınsa iyi arkadan tekeri patlak bir kamyon gelse farkedemeyecek gerizekalı.Herkes hayatta bir adrenalin arıyor demekki :)

Bubenmishim dedi ki...

kurtuldum sanma:)))
mimlendin basdım seni:))))
http://bubenmishim.blogspot.com/2010/01/anaaaa-kos-mimlendimhemde-onemli.html
üzgünüm ...kura sana çıktı...:))))

Unknown dedi ki...

hocam, video bende açılmıyor. haberin olsun:)

(opera kullanıyorum, ondandır belki.)

Related Posts with Thumbnails