18 Mart 2013 Pazartesi

Bu Sefer Güldürmedi

Resim, karikatür, hiç birşey paylaşmayacağım bu sefer, kuru kuruya okuyun. Her seferinde güldürücem , güldürürken ossurtucam, ossurturken sıçırtıcam diye birşey yok. Ciddi bir yazı geliyor, tam konsantrasyon istiyorum sizden.

Hayat kolay arkadaşlar. Evet doğru okudunuz, hayat gerçekten kolay. Her maddenin bir niteliği, niceliği, varoluş amacı, bir sıfatı var. Mesela sen attan suyun altında yüzmesini bekler misin? Yılan sokmasa da yalasa mesela ya da ne bileyim bitkiler polenle değil de sevişerek çoğalsa, gülü siken dikenine katlanır hesabı... neyse ciddiyet lütfen !

Hayat kolay. Peki ne zaman zor? Sen kendi sıfatının dışına çıkınca zor. Senin sıfatın nedir? Beş harfli, yazması kolay olması zor ; İNSAN . Sen, ben, o, biz, siz, onlar, hepimiz insan olsak hayatı kolaylayacağız. Yok ama biz illa gidip zoru seçicez, hani öyle playboylar vardır " ben zoru severim " diyenler, aynen öyle. Hepimiz Hayat çapkınıyız.

Hayat insanın canını elbet yakar ama bu acının büyüklüğü sana kalmış. Sen amatör bir aktristsin, karşında bornozla dikilmiş duruyor Hayat. Filmin sonu belli. Bu bornozlu Hayat'ı japonlaştırmak da senin elinde zencileştirmek de... Hepimiz filmin sonunda o tadı* tadıcaz, bari önce zevkini alalım, niye inatla işi zorlaştırıyoruz?

Ölene kadar " insan " olarak kalsak kötü mü ?? Birileri arkamızdan " çok iyi insandı " dese ama hissederek, içinden geçirerek, özlemle, gözleri dolarak söylese. " Ya rahmetli çok iyi adamdı ama işte eli çok sıkıydı, misafirliğe gittiğimizde taş yiyoduk taş ! hehe " ... böyle yavşakça, samimiyetsiz bir lafı hiçbirimiz haketmiyoruz bence. Ben, ' insanım ' demiyorum ama deniyorum. Sen de dene, henüz geç değil, Hayat bornozu omuzlarından aşağı salmadı henüz, hazır değil Hayat senin sıfatını senden almaya." insan " olmanın tadını yaşa, bir çocuk saçı okşa, cebindeki son parayı şarapçıya ver eve yürüsen de olur. O kızı yüzde yüz tavuk eti olarak görme, o erkeğin cebindeki para senin götündeki don olmasın, çıkarın olmasın, ileride iş yaparız deme, anlık düşün, yap, et gerekirse kır kalpleri ama kırıklarını topla yerden, toplamasını bil, hata insanlara mahsus, korkma, korkmak için çok yaşlıyız, gerekirse öl ama gerçekten öl, öyle yalandan, güneş gözlüğü arkasında birkaç damla musluk suyu olmak için ölme, geride kalanlar gülmeyi unutsun sen gidince, özledim desinler, içlerine kaya otursun en büyüğünden, insanları tek üzdüğün zaman, öldüğün zaman olsun.


Tat: Ölüm anlamında ... içiniz fesat.

Soru ve görüşleriniz için :

http://www.facebook.com/mizahi.geveze
https://twitter.com/#!/MizahiGeveze








Related Posts with Thumbnails