14 Ocak 2012 Cumartesi

Yazdım,yazdım, yazdım ...




Yoğun olmayan , hatta götümden uydurduğum istekler üzerine tekrar yazmaya başlıyorum. Çünkü daraldım, sıkıldım, sıkıştım, tuvalet bulamıyorum o derece içimde yazma isteği var yani. Yazarsam rahatlarım, gevşerim dedim. Başlayayım o zaman ben, unutun şimdi ilk paragrafı.


Çok şükür bir derdimiz yok dostlar lakin artık 24 yaşındayım ve bazı şeyleri sorgulamaya başladım. Mesela niye otobüste cep telefonuyla konuşulmuyor? Şöför abilerden biri birgün " aslında otobüsün donanımıyla alakalı değil, insanlar konuşmalardan rahatsız olmasın diye bu yasak var " dedi. İnanmadım değil, abi çok ikna edici geldi bana bir 10 dakika bağlama çekse çalılıklara çekemeyeceği kimse yok. Ben bir durak sonra indim.


Sonra neden çimlere basmak yasak? Afedersiniz köpekler çatır çatır üzerine sıçabiliyorken, insanlar neden basamıyor? Gerçi İzmir Kordon'da bu kurala çok dikkat ediliyor. Hiç basanı görmedim, direk uzanıp üzerine yiyişiyorlar. Tebrikler gençler.


İzmir'in havası neden benim kadar kararsız? Bir soğuyor, bir ısınıyor , güneş açıyor daha bulutlanmadan yağmur yapıyor. Neymiş efendim gökkuşağı çıkıyormuş. Üstüm başım piç olmuş neyleyim ben gökünü kuşağını. Yağmurda yürümek çok romantikmiş, lan bir kere sevgilim yok ( hemen yavşamayın kızlar), herkesin sevgilisi mi var?


Bir de yağmur yağınca o soğukta hengamede erkek ceketini çıkarıyor kızın üstüne koyuyor ya orada bitiyorum ben. Adam gömlekle kalmış yağmur soğuk derken eşşeğin kıçına dönmüş, büyük ihtimal zatürre olucak , bel soğukluğunu zaten çoktan kapmış**. Bir hafta boyunca kıçından iğne yiyecek haberi yok. " Sevgilim sen bana bakarsın hasta olunca değil mi ? " . Nah bakar . " Bize gelemezsin komşular yanlış anlar " , " sizdeyken anan bakar zaten bana gerek yok " , salı sallanır, pazar dallanır derken hemşirenin önünde domalmış, şırıngayayla gözgöze buluverirsin kendini.


Sonuçta hayata bir kere geliyoruz, sorgulamazsak düşünmezsek koyundan farkımız kalmaz. O değil de koyun deyince kelle paça canım çekti. Sarmısağı basıcan içine sonra gidip akşamına kıza çıkma teklif edicen , kabul edince hemen yüzüne Ohhh lucan sarmısağı, vericen ayarı, vericen hayat dersini bırakıcan.

Hadi hayırlı günler.

**: Bel soğukluğunun öyle kapılmadığını bende biliyorum.
Related Posts with Thumbnails