1 Kasım 2009 Pazar

Bruce Abi

Evet yıllarca izlerken tiksindiğim,bir o kadarda "Kutusunda ne var acep ?" diye manidar bir soruyla gülümsediğim program son buldu.Bende rahatladım.Yıllardır salondan odama gelen bir ses " Yokumm diyorrr " diyordu, kurtuldum.

Finali ,filmlerinde 55 yaşında olmasına rağmen,uçağın üstünden otobüsün üstüne atlayabilen bir ruhu genç aktörle bitirdi.Hemde ne bitiriş.Bu bölümü baştan sona izledim.İlk ve son kez.Çünkü eğlenceli olacağının farkındaydım.Gülerken birkaç damla düştü paçalarımdan...Şiir yazasım var.

Türk milleti olarak daha ustruplu duruşların,hele hele insan içindeyken pek oynaşmamamızın gerekliliğini bilerek doğarız.Hea sonradan çimlerin üstünde sevişiriz o ayrı.O tamam.İzmir istisna gerçi.

Adam daha ilk adımını attı başladı karısını öpmeye.Hey maşallah.Sanki bebeğe emzik veriyor.Kalktı kalktı öptü karısını.Helal olsun adam seviyor demekki.Ama biraz da garipsedik.Karısıda bi zamandan sonra yanağını uzatmaya başladı.İyi de yaptı.Burası Türkiye len !

Yarışmacılardan biri Galatasaray atkısı taktı, Acun yediremeyip "renklerin kardeşliği" ayağına Fenerbahçe atkısınıda iliştirdi.Kardeş ayağı göt ayağı.Bir hafta önce gördük.

Yarışmacıların inglizce konuşmaya çalışması çok hoştu ama boştu.Zaten kulaklarında çeviriciler var . Artisliğiniz kime ulen ! Neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz?Sen "Welcome to Turkey " diyince Bruce seni evine misafir mi alacak sandın ? Sokaklarda gül satan çocuklar bile bu cümleyi ingiliz şivesiyle söyleyebiliyorken ne önemi var bunu ?

Bruce programın sonlarına doğru kalkıp espri yapmak istedi."Karım voleybol oynar,ben futboldan anlamam" kelimelerini hareketlerle anlattı.Espri yaptığını sandı.Tabi Türkçenin esnekliğinden ve Türk halkının mizah seviyesinin yüksekliğinden bir haber adam.Orada bir ton cebelleşti ama gülen olmadı.Bende zerre gülmedim.Bruce olmadığını bilsem "kim len bu dal tarak" derdim içimden.Bu o katıldığın soğuk amerikan showlarına benzemez Bruceeeee......

Bitti sonunda."Yetenek Sizsiniz" diye bir program yapacaklarmış şimdi.Adam sonunda dayanamadı Türk halkının yüzüne kendi düşüncesini tokat gibi vurdu. Yeteneksizsiniz....

Hayırlı Günler...
Related Posts with Thumbnails