14 Temmuz 2010 Çarşamba

Dans Edelim mi ?





Dans,tarihten günümüze kadar gelmiş çok önemli bir sanattır.Her kapının kilidini açabilecek özelliğe sahiptir.Mesela bir düğüne gittin.Hiç kimseyi tanımıyorsun.İlla oyna diye seni sahneye attılar.Bir de bakmışsın ki karşına bilmediğin insanlar geçmiş göbek atıyorsun,harman dalı oynuyorsun,kolbastı oynuyorsun.Sonra o insanlarla çok iyi arkadaş olabilir,iş kurabilir,aile bile olabilirsin.

Kalkmışsın.Çok romantik bir bakış.İlk defa görmüşsün tabi.Alttan yumuşak bir şarkı.Gidip dans etmeyi teklif etmişsin.Ve sevgilinle öyle tanışmışsın mesela.Gerçi bu Türkiye'de pek olmaz üç büyük şehir dışında.Oralar da bile zor.Adamı direk pompalıyla vururlar.Öbür gün gazetede "Düğünde pompalı şoku ! " diye başlık atarlar.Pompalaaaaa !!!

Şimdi internet sayesinde her türden dansa şahitlik edebiliyoruz.Teyzelerin bu halini başka bir yerde görebilir miyiz ? Hiç sanmıyorum.Nasıl da içten oynuyorlar.Kanları kaynamış vallahi.İzlerken bir yandan güldüm bir yandan korktum şimdi teyzeler düşüp yuvarlanacak diye.
İçlerine 50 Cent kaçmış resmen.Bekledim ama bir türlü kafalarının üzerinde dönmediler .Moonwalk'da yapabilirlerdi ama o çoraplarla zor tabi...

Ben de teyzeler gibi evimde dans ederim.Farketmez yabancı,yerli her türlü müzikte hafif hafif,erkekliği bozmayacak şekilde hareketlenirim.Bir de şimdi dans eden insanlara lakap takmaya başladılar.İnsan oynamaya korkuyor.Apaçhi nedir abi ? Her türlü lakaba alıştımda bu bana daha bir kıl geldi.Her duyduğum yerde istisnasız gidip "Bu kelimeli kullanmayın hanımefendi.Yoksa arkanızda bulunan otopark demirinin üzerine sizi oturtmak zorunda kalacağım" diyorum.Neden bu kelime bu kadar kıl etti beni bilmiyorum ama herhalde bünye bir zamandan sonra patladı demekki...Tiki,ciks,gothik,kıro,muro derken "Ehh sokarım lan lakaplarınıza,hepiniz Türksünüz !! " diye bağırasım var sokağa çıkıp.


Bırakın herkes dilediğini yapsın ya bok atmayın.Siz de dans edin ama çekip internete koymayın.Benim farkımda bu deyin.Adam kendine güvenmiş demekki dansetmiş koymuş oraya.Yanlış anlaşılmasın bende dalga geçiyorum onların çoğuyla ama her dans edene bir lakap koymaya başladı millet.Buna bir dur demeliyim.

Düğünlerde,derneklerde dans etmeyi sevmeyen ve muhtemelen hayatını insan içinde birkaç kez dans ederek tamamlayacak biri olarak sesleniyorum : Lütfen dans edene bok atmayın daha da teşvik edin efendim.Vals'den Tango'ya,bikiniden tangaya...Aha devreler yandı.

Blogu kapatmadan önce lütfen yukarıdaki ankete katılınız.

Hayırlı günler.

12 Temmuz 2010 Pazartesi

O Korku Size Yeter


"Offff amann valla penaltılara gidiyor bu Hollanda penaltılarda bu kupayı alırsa sıçtık.Bora susmaz artık bir dahaki Dünya kupasına kadar.Amannnnn...Ahaaa !! Yürü be Iniestaaa !!! Vurrr !!! Goooooooooooooooooooooooo lllllllllllllllllllllllll !!!!!!!!!! "

Bu akşam bir çok arkadaşımın evinden bu seslerin benzerleri yükseldi.Başlığın mesajı eminim gideceği yerleri bulmuştur.Çanakkale dönüşüne denk geldiği için izleyemedim fakat radyodan dinlemesi de çok zevkli oluyormuş.Yarın torrentlere her türlü çekimi düşer zaten.HD,dvd-rip,amateur,hardcore...İndirir izlerim.

120 dakika İspanyollara karşı oynamak çok zor iş.Son Avrupa Şampiyonu.Çok gol pozisyonu vermiş olabilirsin ama yine de direnmek,mücadele etmek başarıdır.Hele ki finalde.Ben yine bir 4 yıl susmayacağım zaten.Çünkü bana laf söyleyebilecek arkadaşlarımın takımlarına ya daha önceki turlarda koydular ya da bizzat Hollanda koydu.O yüzden rahatım.

Turnuva öncesi 100 kişiye sorsan belki 1'i Hollanda kupayı kazanır derdi.O da benim kadar inançlı söylemezdi.Finale kalmasına rağmen yine kimse şans vermedi Hollanda'ya.İspanya demek herkes için çok kolaydı.Bunu on yaşındaki çocuk bile söylerdi.Kahin bir ahtapot olmaya gerek yok.Bizim buradan atlasan,körfeze gidip bir tane ahtapot yakalasan " NAber lan Ahtapot Osman.Akşama maç var İspanya-Hollanda.Kim alır ? " desen "İspanya gömer abi." derdi.Bunun için gidip de bayrakların üstüne oturmaya gerek yok yani.

Yalnız birşeyi merak etmiyor değilim.Ahtapot Paul'a bir benim resmimi göndereceğim , bir de o Twilight'da ki peynir beyazı,sırık elemanın resmini göndereceğim.Sonra soracağım ki "Kim Kardashian bana mı gelir yoksa bu mala mı ? " diye ...Bakalım hangimizin resminin üstüne oturcak.

Canın sağolsun Hollanda.Kupayı kaldırana kadar desteğe devam !

Hayırlı günler...
Related Posts with Thumbnails