22 Ağustos 2009 Cumartesi

Okul Anıları-3

Lisedeydim.OSS ye gireceğimiz sene.Son yılım artık.Din eğitimi dersindeyiz.Herkes deli danalar gibi test çözüyor.Ben arka sıralardan birine uzanmış öyle duruyorum bişey yapmadan.Bir ara canım sıkıldı hocayla muhabbet etmeye gideyim bari dedim.Din eğitimi hocamızıda çok severim.Gözlerinin biri kayıktır sağa doğru .Derslerde filen birine bakıp "kalk ayağa yavrum" dediğinde o taraftaki 6 kişi birden ayaklanır.Kime dediğini anlayamayız çünkü.Sınavlarda da sorun yaratırdı bu . Kopya çekeceğimiz zaman çok tırsardık.Nereye baktığını anlayamazdık çünkü hocanın.

Neyse efendim gittim hocanın yanına başladık muhabbette.Evine internet bağlatmış.Webcam filen almış.Birkaç güzel site adresi yazdım kağıda verdim hocaya.Tam sırama dönecektim ki din eğitimi hocamızın "bir dakika" demesiyle gelişen diyolaglar aşağıdaki gibidir :

Bora : " Buyurun hocam ? "
Hoca : " Bana birkaç site daha yazsana ."

Benim gibi bir insan hocanın bu lafını her türlü kötüye yorabilirdi.Sizinde yorabileceğiniz gibi :) Ama inanın aklıma gelmedi.Hocaydı hemde din eğitimi hocasıydı.Akabinde :

Bora: " Ne tür siteler hocam ? Spor yazayım mı birtane ? "
Hoca: " Yok.Şöyle sakıncalı sitelerden yaz."

Hoca gayet ciddiydi.Asıl can alıcı cümle şimdi geliyor.

Bora: " Yazayımda hocam emin misiniz ?"
Hoca: " Yaz tabi. Herkes giriyor ben niye girmeyeyim ?"

O günden sonra insanoğluna bakışım değişti. Herkes kendi içinde bir festivalmiş meğer.

Atasözü-2

"Su içerken yılan bile dokunmaz."

Yıllardır çeşitli mizah adamlarından çeşitli yorumlar dinlediniz,gördünüz geçirdiniz.

Ben kendi yorumumu katayım dedim. Herşeyden önce şu dünyada yaşayan ve her kafatasına sahip canlının akıllı olduğunu ve düşünebilme yetisinin olduğunu savunuyorum .İnsanlar kadar olmasada diğer canlıların , özellikle hayvanların neyi yapıp neyi yapmayacağını idrak edebildiklerine inanıyorum.

Demem odur ki yılan dediğimiz hayvanoğlu hayvan bence bu atasözünü , bu haklarında yazılan bir cümlelik tezi , yalan çıkartmamak için taa büyük patlamadan beri uğraşıyorlardır.Kendi aralarında toplanıp fikir alışverişi yapıyorlardır.Zehirli olanlar zehirsiz olanları uyarıyorlardır:

A yılanı : "Aman hea Süleyman sen zehirsizsin dikkat et oğlum su içerken elleşme sakın ! Bırak bitirsin sonra istediğin zaman istediğin yerinden sokarsın adamı."

B yılanı : "Peki Hikmet abi . Bizde sizin gibi zehirli olaydık keşke. Dilediğimiz zaman gönlümüzce sokuverirdik :( "

Diyologtaki son cümleden de anlaşılacağı üzere zehirli olan yılanlara bu atasözü işlemez.Zehirli olduğu kadar akıllılardırda.Diyelimki bir adam su içiyor.Etrafta başka insan yok.Yılan soktu geberdi gitti adam. Hadi kanıtlasanıza !!! Hadiii !!! Ne şahit var ne bişey.Yılan soktu peki gören oldu mu ? Tezi çürütecek herhangi bi fotoğraf veya video çeken oldu mu ? Yok !!!

Bakın işinize.

Oruç

Yıllar yıllar önceydi. Oruç tutmaya başladığım ilk zamanlar. Tabi ergenliğe girmişiz sabaha kadar bilgisayarda oyun,msn,sohbet muhabbet gırla gidiyor.

Yine o günlerden birinde sahura kadar bilgisayarın başında oturdum.Sahurumu yaptım niyetimi ettim.Uykum yok ama. Dedim yarın tatil zaten otur anasını satayım . Sabah yediye doğru daha güneş doğmadan uyuyakalmışım uzandığım yerde.

Uyandım.Sanki daha temin yatmış gibiydim.Havada bu düşüncemi destekliyordu.Karanlıktı hala.Elimi yüzümü yıkamak için gittiğimde annem içeriden seslendi:

" Bora ! İftara 15 dakika kaldı oğlum ! "

O anki vicdan azabını,o kendime gülmekle kızmak arasındaki pis duyguyu anlatamam.Büyük ihtimal o gün tuttuğum oruç zabıtlara geçmedi yukarıda.Bir dahada hiçbir Ramazan günü öyle bir densizlik yapmadım.Nerede o eski ramazanlar?..

Diyet

Yıllardır şişmanlıkla uğraşan biri olarak en iyi ben bilirim bu kelimenin anlamını.Diyet.Her yaz hatta bazen her kış uygulanır.Kilolar verilir. Sonra her gece yatarken su içer gibi cips yenir yatılır.Dört ay sonra hop olmuşsun tekrardan Umit usta . Sonra tekrar uğraş .

Çok kötüdür kilo aldığınızı anlamak.Herkesten önce siz anlarsınız zaten.Otobüste kıçınız koltuklara sığmaz.Kot pantolanlar dar gelir , bir zaman sonra sıkıyor diye bir kaç düğmesi açık gezersiniz.Allahtan toplum içinde sorun yaratmıyordu ben düğmem açık gezerken,dikkatliydim. Allah korusun toplum düzenini bozacek şeyler olabilir siz farkına varmadan.O yüzden dikkatli olun düğmeler açıkken.

Diyetin önemi hayatımızda büyük yer kaplıyor aslında.Gün içinde bir insanı gözlemleyip onun diyette olduğunu veyahut olmadığını anlayabilirsiniz.Mesela iki aşık dondurma almaya gider . 1 alana 1 bedava aşkına şaşkına kampanyasından alıpta küçüğünü kim yiyorsa anlayın o kişi diyette . Baktınız tam emin olamadınız takibe devam. Gittiler bir kebapçıya oturdular.Çaktırmadan yaklaşın . Bir baktınız ki ikiside duble iskender yiyorlar ! İşte orada bütün umutlarınız suya düşer.İkiside diyette değillerdir çünkü.Boynunuz bükük ortamdan ayrılırken gözünüze kebapçının fiyat listesi çarpar.O da ne !? Tek iskenderle duble iskender arasında sadece 1.5 tl fark var ! Sevinç göğsünüzden içeri hava gibi dolar.Çünkü bilirsinizki hiçbir Türk oğlu Türk o kadarcık fiyat farkı varken gidipte küçük olanı yemez !! Çünkü daha takibiniz bitmemiştir !!

Kenarda köşede yemeklerini bitirmesiniz beklersiniz.İki aşık mekandan ayrılırlar.Gizli gizli takibe devam. Arkadan arkadan yürürken çiftimizin tatlıcıya girdiğini gördünüz.Takibi makibi bırakın arkadaş ! "Ya havvanlar ya!" diyin geçin valla uğraşmayın !! Boşalsınlarda semerini yesinler ! Neyse sakin olalım biz yinede.

Gördüğünüz üzere diyet denen aksiyon yabana atılacak gibi değildir.Hırs,azim , delalet , aşk , şehvet , anlayışlı bir anne , şevkat dolu bir baba gerektirir diyet . Haydi hayırlı ramazanlar.

21 Ağustos 2009 Cuma

Sayıyla "62" Yazıyla "Altmış İki"

Malum son zamanlarda çıkan dumansız hava sahası kampanyası ve 62 tl cezası çok tartışılıyor.Bu yüzden kahvehaneler çok şikayetçi.Bazı illerde ekmek teknesini kapatanlar bile olmuş.Geçen gün öğrendim stadyumlarda bile yasaklanmış.Artık sadece futbolcular değil stresten tef gibi gerilen taraftarlarda tekme tokat kavgaya girmek için yer arar diye düşünüyorum.

Neyse asıl konuya gelirsek. Bence daha önemli bir olay vardı yasaklanması gereken.Kapalı alanda osurma cezası.62 tl kabulumdur.Hatta insandan insana ceza miktarı değişmelidir.Muhebbet hapise kadar gidebilir bazıları için.Cezanın ayarında devlete güveniyorum.He tabiki çakallar çıkacaktır aradan.Sessiz atanlar,arkadaşını satanlar,tanımadığı insanı töğbet altında bırakanlar... Artık dedektör mü kullanırlar yoksa polis köpeklerini mi eğitirler bilemem. Osuruğun asıl sahibini bulup cezasını kessinler arkadaş.

Okul Anıları-2

İlkokul...O zamanlar bir küçük tosuncuğum.Birgün nedendir bilinmez ben çok sinirliyim. Beslenmemi mi çaldılar elimden yoksa futbolcu kartımı mı bilmiyorum ama elim ayağım titriyor.Herkes bilir millet kağıda,tahtaya konuşanları yazar hani hoca gelene kadar.Ben kalktım önümüzdeki tenefüs dayak yiyecekler diye başlık attım altınada beni kızdıranları bi güzel yazdım . Ulen şaka gibi. Hoca geldi sordu kim yazdı diye. Herkes anında satış tabi.

Sonra ne oldu biliyomusunuz . O tahtaya yazdığım insanlardan biriyle yıllar sonra karşılaştık. Altında son model bir araba vardı. İşte o zaman anladım dayak cennetten çıkmaymış . Ne alaka ?

Not: Kabakulak geçirdim diye mezuniyete gidemedim.Hala ağlarım .

Okul Anıları-1

Lisedeydim.Milli bir bayramda törende görevliydim.On kıta olan İstiklal Marşımızı okuyacağız on kişi.Herkese bir kıta tahmin ettiğiniz gibi.Başladı bizim arkadaşlar ama dinleyen yok o kadar kalabalıkta herkes laklak ediyor . Okuyanlarda düz yazı gibi okuyor afedersiniz. ( Duymasınlar kızarlar bu dediğime :) ) Neyse derken sıra bana geldi. Mikrofunu almadan önce mikrofonu uzatacak olan arkadaşıma dedimki:

"Bak şimdi müdür donuna sıçacak ! "

Önce mikrofon açık olduğu için soğuk terler boşaldı benden.Müdür duydu mu diye. Duymamış neyseki :) Ben bir başladım yırtmaya kendimi orada. Haydeee . Alandaki herkes çoştu . Hep bir ağızdan o kıtayı okuduk bütün okul. Sınıfa girdiğimde millet bora bora diye tempo tutuyordu. Hayatımda en utandığım gündür.Tabi müdür o lafı duysaydı okul hayatımın son günüde olurdu :)


Not:Tören kariyerim yine bir İstiklal Marşı okurken daha 2. kıtada sona erdi.Artislik olsun diye göğe baka baka okuyayım dedim karıştırdım.Hocada bidaha çağırmadı beni.
Related Posts with Thumbnails