2 Ocak 2011 Pazar

Girdik mi ?


110101021_ANTALYA_2011_I_DENIZDE_KARSILADILAR_0
Yükleyen malvidi. - Güncel haberleri izleyin

Girdik. 2011'e girdik. Ne değişti? 10 gün sonra sınavlarım yok mu? Yarın okul yok mu? Yolda belde tuvaletim gelmeyecek mi, sıkışıp tuvalet aramayacak mıyım ? Harç param yarıya mı indirildi? Benzin 2 TL mi oldu? Ortaokuldaki müzik hocam merdivenlerden kayıp kafasını mı yardı gidip şemsiyenin üstüne mi oturdu? O şemsiye açıldı mı?

Kafamda bunca soru ile yeni yıla girerken ben niye sevindim onu anlamıyorum. Şudurki; İnsanoğlu , yaratılıştan beri eğlencek yer, kutlayacak zaman arar. Yılın başı herkese bahanedir. Kimine içmek için, kimine ailesini görmek için,kimine denize girmek için ( Bkz. Üstteki Video ), kimine 10 dan geriye saymak için...(!) .. sekizzzz , yediiii , altıııı ... Dayanamadım ..



İçimizde akıllılarda yok değil. Bazı liderler ve bakanlar madencilerle girmiş yılbaşına. Madencinin de çok sikindeydi, bu adamlar gelsin bizimle yılbaşına girsin diye bekliyorlardı. Reklam yapıyorsunuz bari bu kadar yapmacık olmayın. Önümüzdeki yılada genel ev çalışanlarıyla girin bari tam olsun ...

En çok sevindiğim olaysa şu olduki; en küçük esnaf dahi çok iyi para kazandı. İlk defa bizim buradaki çerezcinin önünde kuyruk oluştuğunu gördüm. Fırınlar sanki iftara bir saat kalmışcasına doluydu. Yaş pastalar havada uçuşuyordu... Mecaz değil gerçekten uçuşuyordu, adamlar elimizde kalmasın diye pasta savaşı yaptılar satılmayanları. Krokanlıyı havada kaptım... Hem mecaz hem gerçek... Eben-ül Kinaye..

Üzüldüğüm bir hususda var. "Yılbaşı" nın Türkçe'de ki diğer bir sözlük anlamı " yemek içmek " olsa gerek. Seferberlikten yeni çıkmış gibi yeniliyor içiliyor sıçılıyor afedersiniz. Elde piyango bileti, geviş getiriliyor ilerleyen saatlerde. Sonra " amorti bilee çıkmadııı yaaa " diye üzülünüyor. Şükret lan şükret daha temin yediğini, bir aile bir haftada yiyor lan terbiyesiz! Bak elim ayağım titredi ya. O değilde amorti bile çıkmadı bize anasını satayım.

Herkese sağlıklı, mutlu, kabız olmadan, güzel güzel herşeyi orta karar yaşadığı, cıvımadan, yüz göz olmadan, yüz verdik diye yavşamadan, iki lafın arasında 25 kuruş borcunu hatırlatmadan iyi bir yıl dilerim.

Hayırlı günler...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

yine kendine has üslubunla eğriyi doğruyu demişsin hani, ne adamsın yaa :)

MizahiGeveze dedi ki...

eyvallah :D

Related Posts with Thumbnails